28/05/202413:35

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Με μεγάλη επιτυχία μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο

Με το μήνυμα «Δώσε αίμα για τα παιδιά-μαθητές» ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία, συγκεντρώνοντας πολύτιμες μονάδες αίματος για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος «Άγιος Χαράλαμπος» που διατηρεί εδώ και 20 χρόνια.

Παλιοί και νέοι εθελοντές, έδωσαν το «παρών» το πρωί της Κυριακής στο χώρο του σχολείου, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο τους για να προσφέρουν ζωή.

Η αιμοδοσία υποστηρίχτηκε από τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι πάντα στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και σε κάθε κάλεσμα.

Ο διαχειριστής της Τράπεζας Αίματος Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος επισήμανε ότι τα τελευταία 20 χρόνια διοργανώνουν ετησίως δυο εθελοντικές αιμοδοσίες συγκεντρώνοντας σημαντικές ποσότητες αίματος στηρίζοντας όλους όσους έχουν ανάγκη ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Βελισσάρη επισήμανε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανιδιοτελής και ως σύλλογος συμβάλουν για την προσφορά αίματος.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα εξέφρασε την χαρά της που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μέσω της Τράπεζας Αίματος, πάντα στηρίζει την Αιμοδοσία και τόνισε πως θα μπορούσαν να είχαν απόθεμα αίματος αν η εθελοντική αιμοδοσία είχε γίνει βίωμα των Ελλήνων, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Αίματος «Άγιος Χαράλαμπος» διατηρείται στο σχολείο από το 2004 και έχει 280 ενεργά μέλη καλύπτοντας ανελλιπώς ανάγκες των συμπολιτών μας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα