28/08/202020:41

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου- ΓΕΛ Καράτουλα για το κτιριακό ζήτημα του σχολείου

Το φλέγον θέμα της ολοκλήρωσης του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα υπήρξε το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ Θεοδώρας – Διονυσίας Αυγερινοπούλου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα  Γιώργου Μαρκόπουλου, σε συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Ηλείας της ΝΔ στον Πύργο.

Αρχικά ο κ Μαρκόπουλος ενημέρωσε την κ Αυγερινοπούλου « για την επί σειρά ετών καθυστέρηση της κατασκευής του νέου κτιρίου με αποτέλεσμα οι μαθητές του εν λόγω σχολείου να κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες». Στην συνέχεια ενημέρωσε  «για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς  Συλλόγου ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκε «στην συνάντηση που είχαν  τα μέλη του Δ.Σ. με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ Θανάση Γιάνναρη και την δέσμευσή για την παράδοση του σχολείου τον περασμένο Μάιο», άλλα και   «στην  επιστολή που απέστειλαν  στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης κ Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία αφού  επεξηγούσαν  την δραματική εκπαιδευτική  κατάσταση  στις λυόμενες αίθουσες   ζητούσαν  την αρωγή του ώστε να μπει τέλος σε ένα έργο που παραπέμπει στο «γεφύρι της Άρτας»».

Ακόμα ο κ Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει παρθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και  από το σύνολο των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του πρώην δήμου Ωλένης  ώστε σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου  να υπάρξει  κορύφωση των διαμαρτυριών τους,   εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς .

Τέλος  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κατέληξε λέγοντας ότι  «Αυτό το σχολείο απευθύνεται σε παιδιά μιας περιοχής που κάηκε ολοκληρωτικά το 2007 και  δεν πρέπει να  είναι σχολείο β΄ κατηγορίας και οι μαθητές της Ωλένης δεν είναι κατώτεροι των υπολοίπων. Η πολιτεία οφείλει  να τους παρέχει τις  ίδιες ευκαιρίες και από πλευράς κτιρίου αλλά και από πλευράς διδακτικού προσωπικού».

Από πλευράς της κ Αυγερινοπούλου τονίστηκε «η αμέριστη συμπόρευσή της στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ώστε οι μαθητές να μεταφερθούν σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για μάθηση». Υποστήριξε ακόμα ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και δεσμεύτηκε ότι  θα φέρει το θέμα στα αρμόδια  κυβερνητικά όργανα.».  Η κ Αυγερινοπούλου ενημέρωσε ακόμα τον κ Μαρκόπουλο  «για τις επανειλημμένες τηλεφωνικές της επικοινωνίες που είχε  με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. κ Θανάση Γιάνναρη και τις αντίστοιχες πιέσεις της προς αυτή την κατεύθυνση.»  Τέλος η  κ Αυγερινοπούλου  προς επιβεβαίωση της έμπρακτης στήριξής της στην  προσπάθεια  αυτή, δήλωσε ότι  «θα επισκεφτεί το σχολείο την ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τον αγιασμό, ώστε έτσι να στείλει από κοινού με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς μήνυμα προς κάθε αρμόδιο και προς κάθε υπεύθυνο ότι διεκδικούμε  το αυτονόητο…  Ένα ανθρώπινο, ιδανικό για κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα,   σχολείο! Ένα σχολείο για να καλύψει επάξια  τις ανάγκες της περιοχής »

Ακόμα η  Βουλευτής Ηλείας ενημέρωσε τον κ Μαρκόπουλο ότι επιστημονικό κλιμάκιο του πολιτικού της γραφείου τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο ώστε να υπάρξει καλύτερη επιτόπια ενημέρωση από τον εργολάβο του έργου.

Τέλος η κ Αυγερινοπούλου και ο κ Μαρκόπουλος  συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή γραμμή  επικοινωνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα