04/09/202015:43

Τάκης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου: Άμεση ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με μέλη ΔΕΠ

O Δήμαρχος είχε σημερα τηλεφωνική επικοινωνία με το πρυτανη του πανεπιστημιου πατρων  κ ΜΠΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ τον οποίο ενημέρωσε ότι θα είναι αρωγός σε όλες τις ενέργειες  του Πανεπιστημιου προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα με μέλη ΔΕΠ.Ζήτησε και την ενίσχυση του τμήματος στον Πύργο με μέλη ΔΕΠ.

Συντομα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους .Ο . Μπουρας δήλωσε ικανοποιημένος απο την υποστήριξη του Δημάρχου προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας αμεσα να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

« Άμεση ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών  με μέλη ΔΕΠ »

Μετά την απόφαση της Υπουργού  Παιδείας με την οποία δίνονται μόνο 12  θέσεις μόνιμων μελών Διδακτικού  και Ερευνητικού Προσωπικού ( ΔΕΠ)  στο Πανεπιστήμιο Πατρών  είναι πασιφανές ότι πλήττεται η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς και των Τμημάτων  συμπεριλαμβανομένων και  των Τμημάτων του στην Ηλεία .

Στην κατεύθυνση αυτή το  Πανεπιστήμιο εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή οδηγεί σε απαξίωση του ιδρύματος ,  σημαίνοντας συναγερμό.

Γίνεται σαφές ότι άμεσα το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει  να διαθέσει  περισσότερες θέσεις ΔΕΠ καθότι το Πανεπιστήμιο Πατρών   έχει εξακτίνωσή σε πολλές Πόλεις της Περιφέρειας .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο  καθώς και οι Δήμοι  στην Περιφέρεια των οποίων εδρεύουν τμήματα του  Πανεπιστημίου Πατρών προτείνω να εισαγάγουν το θέμα σε συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων τους  και  να προβούν στη λήψη αποφάσεων για το σημαντικό θέμα που προέκυψε.

Σε κάθε περίπτωση Όλοι μας πρέπει να τοποθετηθούμε προκειμένου να υπερασπισθούμε το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα