05/09/202023:08

Επικίνδυνα παιχνίδια: Το «παραξήλωσαν» τα τουρκικά ΜΜΕ και τα μαζεύουν μέσω του πρακτορείου Anadolu για τα τανκς στον Έβρο

Επικίνδυνα παιχνίδια εντυπώσεων συνεχίζουν να παίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με τα πιο έγκριτα δυστυχώς από αυτά να μην διαφοροποιούνται, συμβάλλοντας στην επιδείνωση του ήδη τεταμένου κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αυτή τη φορά μίλησαν για μεταφορά 40 τανκς στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, είδηση που αναγκάστηκαν -χωρίς να αποκλείεται ότι υπήρξαν άνωθεν παρεμβάσεις δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο- να διαψεύσουν, μιλώντας για προγραμματισμένη μεταφορά αρμάτων μάχης από τη Συρία, τα οποία όμως δεν κατευθύνονται στον Έβρο και κίνηση που δεν αφορά με οποιοδήποτε τρόπο την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η είδηση περί μεταφοράς των τανκς στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Όπως επισημαίνει δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου, αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πάντως, το όργιο προπαγάνδας στο οποίο έχουν επιδοθεί τα τουρκικά ΜΜΕ στην προσπάθεια να παρουσιάσουν μια εικόνα πανίσχυρης και παντοδύναμης Τουρκίας εγκυμονεί τον κίνδυνο να γυρίσει μπούμερανγκ, ιδιαίτερα τώρα που τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο οι συστάσεις και τα μηνύματα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά και «απειλητικά» από όλους τους ισχυρούς παίκτες και συμμάχους.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα

Νωρίτερα, μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ -ανάμεσά τους οι ιστοσελίδες cumhuriyet και haberler– μετέδωσαν πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου δύο κονβόι φορτηγών ξεκίνησαν από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο αναπαρήγαγαν αμέσως αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του φερόμενου στρατιωτικού κονβόι με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολίαζαν ότι «η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ και των ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο ήταν η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα