06/09/202018:21

Formula 1: Σούπερ έκπληξη με πρωτιά Γκασλί στη Μόντσα- Τρομακτικό ατύχημα Λεκλέρκ

Formula 1: Σούπερ έκπληξη με πρωτιά Γκασλί – Τρομακτικό ατύχημα Λεκλέρκ

Ο Γάλλος πιλότος εκμεταλλεύτηκε το μοιραίο λάθος της Mercedes και του Χάμιλτον και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 – Χωρίς Mercedes και Red Bull το πόντιουμ

ΟΠιερ Γκασλί πανηγύρισε μια ανέλπιστη αλλά συνάμα σπουδαία επικράτηση στο ιστορικό γκραν πρι της Μόντσα. Ο Γάλλος πιλότος εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1. Ηταν ένας θρίαμβος για τον 24χρονο πιλότο και την Alfa Tauri (πρώην Torro Rosso), μια ιταλική ομάδα που επικράτησε επί ιταλικού εδάφους.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και άκρως ανατρεπτικός. Ο Χάμιλτον «πέταξε» στην εκκίνηση κι αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους σε αντίθεση όμως με τον Μπότας που έκανε κακή εκκίνηση. Ο Σάινθ, ο Νόρις, ο Πέρες και ο Ρικιάρντο προσπέρασαν τον Φινλανδό, ο οποίος από δεύτερος βρέθηκε έκτος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι που, ο ίδιος και η ομάδα του έκαναν ένα σοβαρό λάθος καθώς επέλεξαν να μπουν στα πιτς δίχως ακόμη να έχει επιτραπεί η είσοδος. Το γεγονός αυτό επέφερε ποινή δέκα δευτερολέπτων στον Χάμιλτον.

Στο μεσοδιάστημα βγήκε κόκκινη σημαία για να καθαρίσει η πίστα από τα συντρίμμια και το μονοθέσιο του Λεκλέρκ που διαλύθηκε. Ο αγώνας διεκόπη βάσει κανονισμών και χρειάστηκε να γίνει νέα εκκίνηση. Ο Χάμιλτον άρχισε πρώτος αλλά δύο γύρους αργότερα μπήκε στα πιτς για να εκτίσει την ποινή του. Και βγήκε τελευταίος (17ος) αρχίζοντας την ανοδική πορεία του. Την ίδια ώρα στην κορυφή βρέθηκε ανέλπιστα ο Γκασλί, ο οποίος έκανε εξαιρετική διαχείριση και κράτησε πίσω του τον Σάινθ που παρά τον θαυμάσιο αγώνα του έμεινε δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Στρολ. Αν μη τι άλλο ένα πρωτοφανές πόντιουμ χωρίς Mercedes, Red Bull και Ferrari. Δίχως Χάμιλτον, Μπότας, Φερστάπεν…

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Νόρις, Μπότας, Ρικιάρντο, Χάμιλτον, Οκον, Κβίατ, Πέρες. Ιδίως ο Χάμιλτον έκανε τρομερό αγώνα καθώς από τη 17η θέση κατόρθωσε να βρεθεί στην 17η σε διάστημα 15 γύρων.

Τρομακτικό ατύχημα Λεκλέρκ

Καταστροφικό ήταν το ιταλικό γκραν πρι και για τη Φεράρι καθώς προτού συμπληρωθούν δέκα γύροι, τα φρένα του Φέτελ έσκασαν με αποτέλεσμα ο Γερμανός να μην μπορεί να φρενάρει και να εγκαταλείψει, ενώ λίγο αργότερα διαλύθηκε και το μονοθέσιο του Λεκλέρκ, ο οποίος είχε ένα σοκαριστικό ατύχημα αλλά ευτυχώς βγήκε σώος και αβλαβής.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι στην Ιταλία στην πίστα της Τοσκάνης στις 13 Σεπτεμβρίου.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα