15/09/202016:27

Πύργος: Μαθητής του 2ου Γυμνασίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό- Ασυμπτωματικός σε καραντίνα στο σπίτι του – Συναγερμός στις αρχές (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε σήμερα μαθητής Γυμνασίου του Πύργου. Ο 13χρονος μαθητής που είναι ασυμπτωματικός έχει μπει σε καραντίνα στο σπίτι του ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως να επισημανθεί πως σε τέστ για κορωνοιό υποβλήθηκαν και τα υπόλοιπα 3 μέλη της στενής οικογενείας του τα οποία βγήκαν αρνητικά. Μάλιστα ζητήθηκε να γίνει και δεύτερο τεστ στον μαθητή προκειμένου να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα.

Το τμήμα του σχολείου του θα κλείσει έως και την Παρασκευή με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας Διεθύνσης Υγιεινής της ΠΕ Ηλείας ενώ από τον ΕΟΔΔΥ που έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή.

Μέχρι τότε θα αξιολογηθούν ξανά τα δεδομένα σχετικά με το συμβάν και θα ανακοινωθούν νεότερες αποφάσεις.

Νεότερα

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου Πύργου, με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν όλοι αρμόδιοι φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση και να συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Πάντως ήδη έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση για το εάν θα κλείσει το τμήμα, στο οποίο φοιτά ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ή εάν θα κλείσει ολόκληρη η σχολική μονάδα.

Παράλληλα από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο δόθηκε εντολή στην Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου να πάει με οχήματα και προσωπικό της Πολιτικής προστασίας και να προχωρήσουν απόψε σε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου- ΓΕΛ Πύργου, εσωτερικούς και εξωτερικούς σε συνεργασία με ιδιώτη που ασχολείται στον χώρο των απολυμάνσεων.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Το τμήμα του παιδιού δεν θα λειτουργήσει αρχής γενομένης από αύριο, και έως και την Παρασκευή αλλά θα λειτουργήσει το υπόλοιπο σχολείο.

Να επισημανθεί πως ο μαθητής βρισκόταν για διακοπές σε συγγενικά του πρόσωπα στην Θεσσαλονίκη από την οποία επέστρεψε στον Πύργο την περασμένη Κυριακή, μια ημέρα δηλαδή πριν το άνοιγμα των σχολείων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα