15/09/202014:45

Δήμος Πύργου: Η Λαϊκή Αγορά στη Δεξαμενή αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου με αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοιού

 ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ –  ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  

 Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών Δήμου Πύργου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, πως η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 16  Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για αγροτοδιατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα στον καθιερωμένο χώρο τέλεσης των λαϊκών, στην περιοχή της Δεξαμενής Πύργου.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ).

  Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου του, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό καθώς και να τηρεί τις απαιτούμενες αποστάσεις και ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των πάγκων να είναι κενός και ελεύθερος από αντικείμενα.

   Παράλληλα στην ΚΥΑ αναφέρεται πως οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τριών μέτρων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ). Τα μέτρα είναι ΑΥΞΗΜΕΝΑ και επιβάλλουν την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΉΣΗ ΜΑΣΚΑΣ  για όλους, πωλητές και καταναλωτές.

Ελέγχους θα  πραγματοποιούν, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, με τις νόμιμες συνέπειες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα