20/09/202020:09

X. Γώγος: «Δεν αποκόβομαι πλήρως από την Πάτρα»

Γώγος: «Δεν αποκόβομαι πλήρως από την Πάτρα»

 

Η αποκαλυπτική χθεσινή είδηση της «Π», για την αποχώρηση του καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Γώγου από το ΠΓΝΠ, έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία.
Με δεδομένη την αναγνωρισιμότητά του, την αγάπη και τον σεβασμό που του τρέφουν οι πολίτες για τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στην περιοχή, η είδηση γίνονταν δύσκολα αποδεκτή. Μάλιστα αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας για να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη καταθέτοντας παράλληλα την εκτίμησή τους στο πρόσωπο και το επιστημονικό έργο του κ. Γώγου.
Oγκο τηλεφωνημάτων, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι δέχτηκε και ο καθηγητής ο οποίος μέσω της «Π» αναφέρει ότι: «Δεν αποκόβομαι πλήρως από την Πάτρα. Θα είμαι παρών και μάλιστα θα αφιερωθώ κυρίως στο επιστημονικό και κλινικό μου έργο που λόγω των διοικητικών καθηκόντων που έχω επωμιστεί δεν ασκώ στο βαθμό που θα ήθελα. Πάντα θα είμαι εδώ και θα βοηθάω σε κάθε μέτωπο που μπορώ».
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η εργασιακή σύμβαση του κ. Γώγου με το «Metropolitan » πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Μέχρι τότε μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάστασή του στα κρίσιμα πόστα που υπηρετεί, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του κορονοϊού και της οργάνωσης του νοσοκομείου αναφοράς που είναι το ΠΓΝΠ.
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό εκτελεί και χρέη διοικητή καθώς το νοσοκομείο στερείται διοικητή και υποδιοικητή. Το τελευταίο μάλιστα τον έχει εξαντλήσει ψυχοσωματικά καθώς υπάρχουν πολλά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει και τα οποία συχνά τον φέρνουν αντιμέτωπο με συναδέλφους του.
Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επειγόντως οφείλει να κλείσει το φάκελο διορισμού διοίκησης στο ΠΓΝΠ και να μην παρατείνει άλλο την υπολειτουργία του νοσοκομείου πριν είναι αργά.

Pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα