23/09/202016:01

Στον Πύργο ο ΓΓ του υπ. Δικαιοσύνης Π. Αλεξανδρής – Αυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο

Το Πρωτοδικείο Ηλείας επισκέφτηκε χθες, 22.09.2020, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής, κατόπιν προσκλήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Κύριος σκοπός της επίσκεψής του ήταν η αυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου με σκοπό την εκκίνηση των διαδικασιών για την αποκατάστασή του.

Ο κ. Αλεξανδρής ξεναγήθηκε στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, κ. Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Ηλείας, κ. Νικόλαο Νταή, την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου, κα Κυπριανή Νικολοπούλου, την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Ηλείας, κα Μαρούσω Καλυβιώτη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, όπου αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη της άμεσης παρέμβασης για την επιδιόρθωση της κακής κτιριακής υποδομής του Δικαστικού Μεγάρου. Ο κ. Αλεξανδρής διαβεβαίωσε ότι το κονδύλι που απαιτείται για την επισκευή και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης συνεδρίασης του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα τόσο αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και την εν γένει λειτουργία των δικαστηρίων την εποχή του κορωνοϊού, όσο και με τις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, όπως οι αλλαγές στο «Νόμο Κατσέλη» και ο νέος πτωχευτικός κώδικας, αλλά και ειδικότερα ζητήματα δικηγορικού ενδιαφέροντος και πάγιων αιτημάτων του δικηγορικού σώματος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα