28/09/202022:36

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους

Η αλιευτική λέμβος ανετράπη λόγω της κακοκαιρίας – Έρευνες από Λιμενικό Σώμα – Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία που συνοδευόταν από χαλαζόπτωση – Πλημμύρες και καταστροφές σε Πάτρα, Ναύπακτο και Μεσολόγγι

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Δείτε το βίντεο από τον ενημερωτικό ιστότοπο stonisi.gr


lesvos_map


Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σφοδρή αναμένεται η επέλαση της κακοκαιρίας και τις βραδινές ώρες.

Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής παρατηρούνται σε Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

daily_rain

Φωτιά σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου λόγω κεραυνού

Φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από κεραυνό που χτύπησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στη στέγη της οικοδομής.

Η φωτιά στο σπίτι εξαπλώθηκε και οι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου έσπευσαν στο σημείο για να την περιορίσουν, κάτι που κατάφεραν έπειτα από λίγη ώρα.

Φωτιά σε σπίτι από κεραυνό στην Ναύπακτο
Ναύπακτος: Καίγεται σπίτι από κεραυνό στην Παλαιοπαναγιά

Πλημμύρες από την καταιγίδα σε Πάτρα και Μεσολόγγι

Η έντονη βροχόπτωση με διάρκεια και τα σβηστά τα αντλιοστάσια του Δήμου, ήταν οι αιτίες να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι και σπίτια στο Μεσολόγγι, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η βροχή έχει σταματήσει εδώ και λίγη ώρα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου να αντλεί νερά από οικίες οι οποίες πλημμύρισαν, καθώς δέχθηκε πάνω από 37 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

mesologi1
mesologi2
mesologi3
mesologi4

Παράλληλα, δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας και στην Αχαΐα, με τις εικόνες από την Πάτρα να είναι χαρακτηριστικές…

tempo24 - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ι
tempo24 - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΙΙ

Μάλιστα, το φρεάτιο της ΔΕΑΥΠ στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου και της Γεροκωστοπούλου δεν μπορούσε να απορροφήσει τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να γίνουν θεατές στο ίδιο έργο και η οργή τους να ξεχειλίσει…

Gnomip Βροχή


Στον Ψαθόπυργο οι βάρκες έπλεαν σε λάσπη


Προβλήματα προκλήθηκαν στην παραλιακή ζώνη από τον Ψαθόπυργο μέχρι και τη Ροδινή στην Αιγιάλεια.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες του flamis.gr, οι χείμαρροι «φούσκωσαν» με αποτέλεσμα να φέρουν μεγάλο όγκο νερού και φερτών υλικών στις εκβολές τους. Οι βάρκες πλέουν σε λάσπη.

aigialeia_


Προβλήματα και στον δήμο Χάλκειας

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον δήμο Χάλκειας στην Αιτωλοακαρνανία, με Γαβρολίμνη και Τρίκορφο να έχουν δεχθεί μεγάλες ποσότητες βροχής. Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr3 άτομα αποκλείστηκαν μέσα στο σπίτι τους λόγω του ύψους των υδάτων, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και περιουσίες, χωράφια με καλλιέργειες.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα ρέματα της περιοχής αλλά και στα καμμένα ακριβώς πάνω από το Τρίκορφο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χάλκειας Σπ.Τραχίλη. Από την πρώτη στιγμή μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών συμμετείχαν για να δοθεί πρόσβαση σε δρόμους που είχαν κλείσει και οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν μετατραπεί χείμαρρους.

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Την ώρα που "χτύπησαν" τα φαινόμενα
Γαβρολιμνη πλημμύρα

Αναλυτικά τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε ΕΔΩ  την εξέλιξη του καιρού σε πραγματικό χρόνο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Από την Τρίτη και μετά δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές
Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
-Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα