08/10/202015:25

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για Νοσοκομείο Αμαλιάδας: “Δήμαρχε φτάνει πια η απαξίωση του Νοσοκομείου για σκοπιμότητες και ψηφοθηρία- Το προσωπικό να καταλάβει πως έχει προϊσταμένη αρχή το Υπουργείο Υγείας και όχι το Δημαρχείο”

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα βρέθηκα μπροστά σε τραυματισμό μετά από πτώση και κτύπημα σε πέτρα μιας ηλικιωμένης κυρίας στο χωριό μου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, μετέβημεν μαζί με την κόρη της στο Γ.Ν. Αμαλιάδος για να της παρέχουν πρώτες βοήθειες και να κάνει ακτινολογικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Όπως, όμως διαπιστώσα με λύπη, βρέθηκα για άλλη μία φορά μπροστά στην αναλγησία, αδιαφορία, στο ψέμα και κυρίως στο περίσσιο θράσος ορισμένων ατόμων του προσωπικού του Γ. Ν. Αμαλιάδας που εκτελούσαν υπηρεσία. Και ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά τους απέναντι σε μία τραυματισμένη ηλικιωμένη γυναίκα.

Όταν δε ζητούσα να μου καλέσουν τον εφημερεύοντα ιατρό ή να με αφήσουν να μεταβώ στο γραφείο του να ρωτήσω γιατί δεν της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες (να τις καθαρίσουν το πρόσωπο τουλάχιστον από τα αίματα) και γιατί δεν της βγάζουν ακτινογραφίες, μου απάντησαν ότι δεν επιτρεπόταν να περάσω ο ίδιος εντός του Νοσοκομείου (σ.σ. ενημέρωση υπεύθυνης).

 

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΛΥΠΗ…

 

Επειδή το πρόβλημα έχει για μένα πάντα ονοματεπώνυμο και δεν είναι δυνατόν για κάποιο συμβάν, είτε συμπεριφορά, να ευθύνεται, είτε να χαρακτηρίζεται όλο το προσωπικό, απευθυνόμενος στην κα Βασιλοπούλου, (όπως μου είπε ότι ονομάζεται), τόνισα ότι λυπάμαι με το περίσσιο θράσος να λέει ψέματα πως το ακτινολογικό μηχάνημα χάλασε ξαφνικά το Σάββατο πρωί και να επιμένει, ενώ ήταν χαλασμένο πάνω από μία εβδομάδα. Για τον γιατρό που εφημέρευε θα πως επίσης ότι λυπάμαι και ως επιστήμων ελπίζω να καταλαβαίνει το γιατί.

Θα τους ρωτήσω λοιπόν δημόσια. Αν ήταν στη θέση της ηλικιωμένης αυτής, η μητέρα τους θα την αντιμετώπιζαν το ίδιο;

Με αφορμή και το γεγονός αυτό θα τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η Υγεία είναι το πρώτιστο αγαθό του ανθρώπου. Είναι η ίδια η ζωή του ανθρώπου. Το Γ.Ν. Αμαλιάδος είναι δημόσιο Νοσοκομείο με διοίκηση που τοποθετείται από την αρμόδια προϊστάμενη αρχή, δλδ. το Υπουργείο Υγείας και το προσωπικό του Γ.Ν. Αμαλιάδος, διοίκησης, νοσηλευτικό, ιατρικό, ασφαλείας, κ.λπ. αμείβεται από το Κράτος, από τον Έλληνα φορολογούμενο για να προσφέρει απρόσκοπτα, με ζήλο και υπευθυνότητα τις υπηρεσίες του.

 

ΕΜΠΛΟΚΗ

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

Η επί δεκαετίες εμπλοκή με ότι αυτό συνεπάγεται (αρνητικά κατά την άποψή του) έως και σήμερα του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη στα τεκταινόμενα του Νοσοκομείου έχει παγιώσει μία κατάσταση αλαζονείας και ακραίας μορφής ψηφοθηρίας κάτι που ο ίδιος ο Δήμαρχος επιδιώκει επί σειρά ετών και το πετυχαίνει άριστα για να επανεκλέγεται στον Δήμο, εργαλειοποιώντας την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο!!!

Γνωστό είναι άλλωστε ότι θέτει και μεγάλο αριθμό υποψηφίων από τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Αμαλιάδος στο ψηφοδέλτιό του…

Σήμερα παράλληλα το Γ.Ν. Αμαλιάδος βρίσκεται όπως διαβάζω από κάποιους σε άγονη γραμμή… γι’ αυτό δεν επιθυμεί να έρθει κανένας γιατρός να υπηρετήσει;

 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ

 

Δεν μπορώ να πιστέψω και να δεχτώ κάτι τέτοιο. Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν ασχολούνται με αγάπη και εύκολα βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος, θέτοντας ακόμη και ως πρόταση κάποιες διευκολύνσεις, είτε παροχές γι’ όποιον ιατρό θελήσει να έρθει στο νοσοκομείο μας.

Ιδού το κατάντημα…

Σίγουρα αν θεωρείται άγονη γραμμή… θα θεωρείται για την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Και όποιος ενημερωθεί αρχίζει να τρέχει μακριά… παρά να έρθει στο Νοσοκομείο μας… με όσα ακούει και διαβάζει:

«Προσωπικά απευθύνομαι στον Δήμαρχο κο Λυμπέρη. Θα τον καλέσω και παρακαλέσω πλέον να κάνει αυτοκριτική και θα δει εκεί ότι του επισημαίνω την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Έως εδώ!!! Φτάνει πιά!!!

Το Νοσοκομείο μας θέλει ηρεμία. Και το προσωπικό να σέβεται τους πολίτες και να καταλάβει ότι προϊσταμένη της αρχή είναι το Υπουργείο και ο αρμόδιος Υπουργός και όχι το Δημαρχείο.

Τη Δευτέρα μετέβην εκτάκτως στον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας για το θέμα του Νοσοκομείου μας και μετά το υπόμνημα που ήδη έχω παραδώσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προ 15ημέρου, για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου μας, θα προχωρήσω μέχρι τέλους. Απαιτείται οριστική λύση και απάντηση. Όπως άκουσα ότι ειπώθηκε από κάποιους δεν έχω θεσμικό ρόλο και δεν είμαι εκλεγμένος. Θα τονίσω ωστόσο ότι είμαι πολίτης, δημότης του Δήμου, πρώην δημοτικός σύμβουλος και το κυριότερο άνθρωπος με αγάπη για τον τόπο μου και για τον συνάνθρωπο, και αυτά είναι αρκετά σε συνδυασμό με τη γνώση και ικανότητα που διαθέτω να δώσω λύσεις και αποτελέσματα από καταστάσεις αρρωστημένες και επικίνδυνες».

Και θα το πράξω!!!»

 

Φωτο: Από προηγούμενη επίσκεψη του κ. Κωνσταντόπουλου στον Υφ. Υγείας κ. Κοντοζαμάνη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα