08/10/202016:37

Ικανοποίηση Α. Νικολακόπουλου για τη δυνατότητα νέας ρύθμισης των χρεών των πολιτών σε έως 120 δόσεις- Ποια άλλα οικονομικά θέματα συζήτησε με τον Υφ. Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

 Επιτέλους αντιμετωπίζεται ένα

από τα μεγαλύτερα προβλήματα !

 

  • ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ

ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΕΦΕΡΑΝ

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  • Ποια άλλα σημαντικά οικονομικά θέματα συζήτησε ο Ηλείος

Κοινοβουλευτικός με τον Υφ. Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση

λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις των ρυθμίσεων

 

Οι διαρκείς προσπάθειές μας και η επιμονή μας να αντιμετωπισθούν θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική «ανακούφιση» της αγοράς όσο και να αντιμετωπισθούν κυρίαρχα  προβλήματα με οφειλές ειδικών κατηγοριών δανειοληπτών μας,  όπως η εξαιρετικώς δύσκολη περίπτωση των δανείων που είχαν εκπέσει της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου,  «έπιασαν τόπο» αφού τελικά η κυβέρνηση προχωρά στις σχετικές ρυθμίσεις με σκοπό να βγάλει από το αδιέξοδο πολλούς συμπολίτες μας και ιδιαίτερα επαγγελματίες.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του γιατί και ο ίδιος προσωπικά είχε έντονα και διαδοχικά αναπτύξει πρωτοβουλίες, θέτοντας τόσο άμεσα με συναντήσεις,  όσο και με μια σειρά επιστολών και υπομνημάτων το συγκεκριμένο ζήτημα στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας (Σταϊκούρα και Σκυλακάκη) ενώ το ίδιο έκανε και στην προχθεσινή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, λίγες ώρες μόλις πριν από την έκδοση της σημαντικής κυβερνητικής απόφασης.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία ειδικότερα κινείται σε τρείς άξονες, όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, και θα βοηθήσει ουσιαστικά και στους τρείς αφού περιλαμβάνει :

Την ρύθμιση 120 δόσεων  για την αποπληρωμή οφειλών από τα δάνεια που είχαν την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων  που αφορούν σε μήνες της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου του 2020 και αναβίωση προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλές οι οποίες προέρχονται από την αδυναμία πληρωμής των δόσεων και οι πληγέντες από τον COVID -19 έχασαν αυτή την δυνατότητα για το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Ηλείος βουλευτής  σημείωσε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης και η απόφασή της δείχνουν ότι  αντιλαμβάνεται τις συνθήκες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και έχει βαθιά επίγνωση για τις επιπτώσεις που

“Το γεγονός ότι τα στελέχη της κυβέρνησης άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που μεταφέραμε από την περιφέρειά μας για τον κίνδυνο να βρεθούν πολλοί συμπολίτες μας σε δεινή θέση ή ακόμη και να βρεθούν μπροστά σε μια καταστροφή με απώλεια επιχειρήσεων και περιουσιών,  δικαιώνει και την δική μας επιμονή και αγωνία για να βρεθούν λύσεις για αυτό και σήμερα αισθανόμαστε και εμείς ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από τις τελευταίες θετικές εξελίξεις” δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος προσθέτοντας :

“Προσωπικά θα μου ήταν αδιανόητο να μην πάμε σε μεθοδική αντιμετώπιση,  κάτι που είναι και προϊόν μιας αδιάκοπης συνεργασίας και επαφής  με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, για τους τρόπους που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα στραφούν και οι περαιτέρω κινήσεις, με αίσθημα υψηλής ευθύνης σε αυτό που με έταξαν οι Ηλείοι πολίτες να κάνω υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των συνανθρώπων και του τόπου μου”.

 

«ΑΝΑΣΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ

Στο μεταξύ  ο βουλευτής της Ν.Δ. στην συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης πέρα από το μεγάλο θέμα των 120 δόσεων συζήτησε και για ορισμένα ακόμη ιδιαίτερης βαρύτητας οικονομικά θέματα όπως αυτό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και στο νέο κύκλο του προγράμματος που θα βοηθήσει επιπλέον τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και τους επαγγελματίες που εξακολουθούν να βιώνουν τα προβλήματα της κρίσης από την πανδημία.

Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, ειδικά με τα όσα προβλέπονται στην τέταρτη φάση του, για ενισχυμένες παρεμβάσεις που ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος και πολύ περισσότερο οι Μικρομεσαίοι. Έθεσε μάλιστα εδώ και το θέμα της ένταξης και των Επιχειρήσεων που δεν έχουν εργαζόμενους κάτι που θα μπορούσε να ισχύσει και για  το πρόγραμμα ενίσχυσης των Περιφερειών και στην δική μας περίπτωση σε αυτό της Δυτ. Ελλάδος.

 

ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΙΧ ΙΙ

 Σε άλλο σημείο της συζήτησης που αφορούσε στην επέκταση του προγράμματος για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, έγινε αναφορά από τον Υπουργό και από τον βουλευτή περί της σπουδαιότητάς του αφού θα καλύψει επιχειρηματίες που στο πρώτο μέρος δεν είχαν ενταχθεί και ζητούσαν δικαιολογημένα να συμπεριληφθούν.

Με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ αναμένεται να εξυπηρετηθούν κεφάλαια κίνησης και ως γνωστόν με 100% επιδότηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε ότι αφορά τους τόκους των δανείων που θα δοθούν, για τα δύο πρώτα χρόνια. Και αυτό θα έχει ευεργετικό αντίκτυπο ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις.

 

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

 Ζητούμενο πάντως με όλα αυτά τα προγράμματα αλλά και την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων πρόσθεσε ο Ηλείος Βουλευτής, είναι η πραγματική οικονομική ενίσχυση. Επεσήμανε έτσι ότι θα επιτευχθεί ρευστότητα αλλά και ουσιαστική αντιμετώπιση στην πράξη των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και σε πολλές περιπτώσεις των περιορισμών που κατά καιρούς εφαρμόζονται.

 

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα των επενδύσεων, τομέα που η Ηλεία όπως και η Δυτ. Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και σημείο συζήτησης ήταν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που αναμένονται να γίνουν στη χώρα μας με άξονα την Κυλλήνη.

Πρόκειται για το πρότζεκτ «Arcadia» που θα υλοποιηθεί σε προνομιούχο τοποθεσία, θα φιλοξενήσει το πλέον σύγχρονο θέρετρο που θα προσελκύσει «ακριβό» τουρισμό και θα προβάλλει ιδιαίτερα την Ηλεία.

Είναι επένδυση που υλοποιείται από τις Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις «Κυλλήνη Α.Ε.», σε συνεργασία με ξένο Όμιλο και θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές εγκαταστάσεις παράλληλα και θεματικού τουρισμού.

Το κυριότερο, είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος βρίσκοντας σύμφωνο τον Υφυπουργό είναι, ότι μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει πολλές θέσεις εργασίας στον Νομό μας.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα