17/10/202017:42

Κοζάνη: Το πάρτυ που έδωσε 11 κρούσματα κορωνοϊού- Tουλάχιστον 4 καφέ-μπαρ στην Κοζάνη, δύο κηδείες κι ένας γάμος ήταν εστίες υπερμετάδοσης- Τι αποκάλυψε ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε πώς η Κοζάνη μπήκε σε lockdown– Oνομαστική αναφορά σε τουλάχιστον 4 καφέ-μπαρ, σε πάρτι στο Χρώμιο – Δύο κηδείες κι ένας γάμος λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης

Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown.

Ο κ. Χαρδαλιάς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Κοζάνη μπήκε σε επίπεδο συναγερμού 4 και αναφέρθηκε στις πολλαπλές και διάσπαρτες εστίες κορωνοϊού, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, πέραν των τεσσάρων καφέ-μπαρ, ως εστία μετάδοσης λειτούργησε και ένα «πάρτι» που έγινε στο Χρώμιο, με 70 άτομα και το οποίο οδήγησε σε 11 κρούσματα. Μάλιστα όπως είπε, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός έψαξε να βρει το όνομα του χωριού, διερωτώμενος αν «υπάρχει χωριό Χρώμιο».

Ένα τρίτο στοιχείο αφορά τη στενή σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην Κοζάνη με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα, μέσω των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλες τρεις εστίες υπερμετάδοσης διαπιστώθηκαν σε δύο κηδείες κι ένα γάμο.

kozan.gr: Ν. Χαρδαλιάς από την Κοζάνη
protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα