19/10/202010:17

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και… τους οίκους ανοχής – Κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως “χτύπησε” και… τους οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να προτιμούν, απογοητευμένοι, να βάλουν λουκέτο.

Από τις 15 Ιουνίου -οπότε άνοιξαν μετά την καραντίνα- μέχρι σήμερα, έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, παρόλο που, όπως τονίζεται, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

“Εν μέσω πανδημίας, καλώς ή κακώς, όσοι εργάζονται σε οίκους ανοχής, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους καθημερινά, προσπαθώντας κάπως να ζήσουν. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το ρίσκο από τον κίνδυνο”, αναφέρει ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Thesstoday.gr.

Σύμφωνα με το Thesstoday, στην περιοχή των Σφαγείων υπάρχουν μέχρι σήμερα 42 οίκοι ανοχής που λειτουργούν νομίμως, ωστόσο, ελάχιστος είναι ο κόσμος που επισκέπτεται πλέον τους συγκεκριμένους χώρους. “Από την ημέρα που ανοίξαμε μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί πάρα πολύ η κίνηση. Ειδικά τις καθημερινές δεν πατάει ψυχή, περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο για να δούμε λεφτά στα χέρια μας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, όπως και εγώ, έχουμε ρίξει πάρα πολλά λεφτά για τα μαγαζιά μας, και τώρα παρακαλάμε να βρούμε αγοραστές ώστε να τα πουλήσουμε”, αναφέρει ιδιοκτήτρια.

Μετανάστες οι περισσότεροι πελάτες

Με την κρίση του κορονοϊού, άλλαξε και η πελατεία στους οίκους ανοχής. Η πλειονότητα είναι πλέον μετανάστες, που τις περισσότερες φορές κοιμούνται δίπλα από τους χώρους ή κάπου στη γύρω στην περιοχή.

Έντονη εγκληματικότητα γύρω από τους οίκους ανοχής

Φύλακας ενός οίκου ανοχής, ανέφερε στο Thesstoday.gr, πως πέρα από τον κίνδυνο του κορονοϊού, με τον οποίο έρχονται αντιμέτωπες οι εργαζόμενες, ένας ακόμη σημαντικός φόβος είναι η εγκληματικότητα της περιοχής.

“Οι περισσότερες εργαζόμενες πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και έξω από τους οίκους ανοχής, καθώς δεν νιώθουν καθόλου ασφαλείς. Γίνονται συνέχεια φασαρίες γιατί πολλοί θέλουν να μπουν στο χώρο ενώ είναι μεθυσμένοι, και δεν τους επιτρέπεται. Έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορα σκηνικά, κλέβουν κοπέλες συχνά, τις ακολουθούν στο δρόμο και φωνάζουν διάφορα, ενώ αρκετές φορές μαχαιρώνονται και μεταξύ τους”, λέει.

TheToc.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα