23/10/202017:49

Δήμος Πύργου: Ημέρα Δράσεων και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού το Σάββατο 31/10 στον Πύργο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και ο Δήμος Πύργου διοργανώνει ημέρα δράσης και ευαισθητοποίησης το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με δυο εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 5.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Πύργου συγκέντρωση για την δράση «περπατώ για την Ελπίδα», με την πορεία να καταλήγει στο Θεματικό πάρκο Ξυστρή.

Στις 6.30 το απόγευμα, θα ακολουθήσει στο Θεματικό Πάρκο, εκδήλωση για την πρόληψη και την ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού με ομιλητές:

  • Σοφία Χορηγά – Ιατρός Κυτταρολόγος,
  • Δημήτρης Κούκουρας – Ογκολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών «Πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού»
  • Έλενα Παναγούλια – ψυχολόγος
  • Φλώρα Παπαγιαννάκη – Σύμβουλος Πολιτισμού
  • Μαρία Φίλη – Προσωπική μαρτυρία για τον καρκίνο

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφερθούν δωρεάν 12 μαστογραφίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας κατόπιν κλήρωσης.

Συνδιοργανωτές είναι: ΔΗΚΕΠ, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας, ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου.

Για την συμμετοχή στην εκδήλωση, απαραίτητη θα είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων για την πρόληψη από τον Covid-19.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα