28/10/202013:04

Πύργος: Τιμήθηκε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων της 28ης Οκτωβρίου 1940, με λιτές εκδηλώσεις λόγω μέτρων κατά της πανδημίας

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τον Covid-19 να βρίσκεται σε έξαρση και στον τόπο μας, η Ηλεία και ειδικότερα η πρωτεύουσα του Νομού, ο Πύργος τίμησαν το «ΟΧΙ» των Ελλήνων της 28ης Οκτωβρίου 1040 στον ναζιστικό και φασιστικό ζυγό, με λιτές εκδηλώσεις, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας.

Οι λιτές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και παρουσία των τοπικών αρχών, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε υπο βροχή η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία και κατάθεση στεφάνων από τους Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, βουλευτή ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, Πρόεδρο παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ κ.α.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος όπως γίνεται πάντα παρέθεσε μια μίνι δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης και ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις καθώς παρέλαση δεν ακολούθησε λόγω της πανδημίας, όπως και σε όλη τη Χώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα