03/11/202016:21

Ν.Ε. ΗΛΕΙΑΣ του ΚΙΝΑΛ: Πανδημία Μάχη Ευθύνης Μάχη για την ζωή!

Αγαπητοί συμπολίτες,

η χώρα μαζί με όλη την ανθρωπότητα βιώνει τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας από τον Covid-19. Στην Ηλεία είχαμε το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα, τον αξέχαστο σύντροφο και φίλο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, ο θάνατος του οποίου ενέτεινε την προσοχή μας. Διαπιστώσαμε νωρίς, από πολύ κοντά πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός για την ατομική και δημόσια υγεία, προφυλαχτήκαμε και είχαμε ελάχιστα κρούσματα.
Στον πρώτο κύμα, η εμπιστοσύνη στους ειδικούς επιστήμονες για τη διαχείριση της πανδημίας και την έγκαιρη λήψη μέτρων, με την συναίνεση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλων των κομμάτων, κύρια όμως αυτήν της πλειοψηφίας των πολιτών και παρά τις δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις, καταφέραμε να ελέγξουμε την πανδημία! Γίναμε το θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.
*Το Κίνημα Αλλαγής ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στήριξε τα μέτρα, βοήθησε ουσιαστικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις !
*Σήμερα, έχουμε περάσει ήδη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το πιο κρίσιμο, με ορατούς τους κινδύνους να χαθεί ο έλεγχος. Είναι σημαντικές οι κυβερνητικές ευθύνες για τον εφησυχασμό που άφησε να έρπει, τις αμφισημίες και της παλινωδίες της, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες και χαλάρωση προσοχής.
Καθυστέρησε στη λήψη αναγκαίων μέτρων όπως η αύξηση των ΜΜΜ, η ενίσχυση των ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό, η διενέργεια περισσότερων τεστ, η εφαρμογή χρήσης της μάσκας παντού κλπ. Απέκλινε από την επιστημονική διαχείριση και μετέτρεψε την υγειονομική κρίση σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης και με σοβαρή ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
*Η επιδείνωση αφορά και την Ηλεία, ανέβηκε κατηγορία επικινδυνότητας, αποτέλεσμα της χαλάρωσης και του βαθμού επαγρύπνησης.
*Συμπολίτες, βρισκόμαστε στο δραματικό σημείο που δίνουμε μάχη για την προστασία της ζωής της δικής μας, των δικών μας, των φίλων μας και των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τώρα είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους. Χρειάζεται να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας προτάσσοντας την Ενότητα και την Αλληλεγγύη. Ανεξάρτητα και πέρα από ευθύνες ή αδυναμίες της κυβέρνησης!
* Καλούμε την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει δράσεις εναρμονισμένες με τις οδηγίες των ειδικών, πρωτοβουλίες επιπλέον των κυβερνητικών μέτρων.
* Κατανοούμε τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας και αντιδρούν για αυτό είναι απαραίτητα τα μέτρα στήριξης. Ας σκεφθούμε πως άλλη όψη του εφησυχασμού και της αδιαφορίας είναι αυτή του Θανάτου.
* Όλοι μαζί με ατομική και συλλογική ευθύνη, με κοινωνική υπευθυνότητα, να αυξήσουμε την ετοιμότητα και να εντείνουμε την επαγρύπνηση, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας.
* Σας καλούμε, μέλη, φίλους και πολίτες, με Ομοψυχία να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την αποτροπή της τραγωδίας και να κερδίσουμε το στοίχημα για την ζωή μας !!!
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ του ΚΙΝΑΛ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα