04/11/202018:16

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Η πόλη της Αμαλιάδας ασφυκτιά και η Δημ. Αρχή κλείνει το κέντρο…

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΗ

 

Η πόλη της Αμαλιάδας ασφυκτιά

και η Δημ. Αρχή κλείνει το κέντρο…

 

  • Ένας ηλικιωμένος στην Αμαλιάδα προκειμένου να πάει σε κάποιο γιατρό στο κέντρο της πόλης πως θα πάει; Θα τον αφήσουν στο γήπεδο ή αλλού και θα περπατήσει ένα χιλιόμετρο μέχρι το κέντρο; Ποια η πρόβλεψή σας για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες; Πως θα τους εξασφαλίσετε πρόσβαση στην πόλη;
  • Πόσο άλλο θα στενέψετε τους δρόμους –όσους απέμειναν– και θα συνεχίσετε τον «μαρασμό» τους;

 

Σκληρή κριτική και κατά μέτωπο επίθεση προς τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, για την απόφασή του να πεζοδρομήσει το κέντρο της Αμαλιάδας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες υποδομές, εξαπολύει ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Σε δηλώσεις του αναφέρει πως «ο εξαφανισμένος για ένα χρόνο δήμαρχος Ήλιδας, εμφανίζεται με λάθος τρόπο» αφού όπως τονίζει «προχωρά στην πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητα και τρόπο πρόσβασης των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων». Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητά, από τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την απόφασή της και εάν τελικά θελήσει, να προχωρήσει την πεζοδρόμηση της πόλης, όταν πλέον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές, που δεν θα ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου.

«Μην… αδειάσετε την πόλη»

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Πληροφορήθηκα πως με απόφαση του κ. Λυμπέρη θα πεζοδρομηθεί, δοκιμαστικά για τους επόμενους δυο μήνες,  το κέντρο της Αμαλιάδας. Οι πρώτες ερωτήσεις που αβίαστα έρχονται στο μυαλό μου και οφείλει ο κ. Λυμπέρης να απαντήσει, είναι έχουν εξασφαλιστεί θέσεις στάθμευσης των οχημάτων. Δηλαδή οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων που καθημερινά έρχονται στην Αμαλιάδα για δουλειές που θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους; Υπάρχει πρόβλεψη ή και πάλι όλα είναι αφημένα στην τύχη τους;».

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο δήμαρχο Ήλιδας προσωπικά επισημαίνει ακόμη τα εξής:

«Κε Δήμαρχε,

Η Αμαλιάδα, όπως και εσείς προσωπικά ως δημότης έχετε ζήσει και περπατήσει, δε θα διαφωνήσετε στην άποψη και θέση μου ότι από την πόλη με τα «φώτα» και τους ανοιχτούς μεγάλους και ελεύθερους δρόμους της σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να αποτελεί μια πόλη της ασφυξίας και της αγανάκτησης.

Χωρίς υποδομές, χωρίς περιφερειακούς δρόμους συνδέσεως της πόλης με τις εισόδους και εξόδους της, χωρίς παρκινγκ για τα αυτοκίνητα, βρίσκεται σε «πνιγμό κυκλοφορίας» και εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της.

Με το βιοκλιματικό πάρκο κόστους εκατομμυρίων, συρρικνώθηκε στο κέντρο της και δυστυχώς αντί για ένα βιοκλιματικό πάρκο όπως υπήρχε στα αρχικά σχέδια και τις μελέτες, έχουμε ένα αίσχος στο κέντρο της πόλης μας με το ταυτόχρονο κλείσιμο και στένεμα των πέριξ δρόμων. Ακόμη και στο ΚΤΕΛ πλέον υπάρχει ζήτημα, αφού δεν μπορούν να βρουν άνετη διέλευση τα λεωφορεία».

Ποδηλατόδρομος χωρίς ποδήλατα…

Με τον ποδηλατόδρομο επίσης κόστους εκατομμυρίων στένεψαν ακόμα περισσότερο οι δρόμοι, ενώ είναι αδύνατη οποιαδήποτε στάθμευση. Ακόμη και η διέλευση είναι οριακή για οχήματα πέραν των ΙΧ και όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν υπήρξε ούτε συζήτηση-συνεννόηση για τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Για την ανάπτυξη δηλαδή της χρήσης του ποδηλάτου εντός της πόλης με αποτέλεσμα τώρα να μην βλέπεις σε δρόμους που κατασκευάστηκε ποδηλατόδρομος ούτε ένα ποδήλατο να περνάει και τα μαγαζιά της περιοχής να έχουν υποστεί ζημιά. Ποιο τελικά το όφελος;

Και σήμερα σε μια πόλη που εσείς κε Δήμαρχε έχετε οδηγήσει σ’ αυτή την κατάσταση βλέποντας «το δέντρο» που είναι τέτοια έργα και χάνοντας «το δάσος» που είναι οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, μετατρέπεται την Αμαλιάδα μας από μια πόλη του φωτός, του αέρα και της ελευθερίας σε μια πόλη της ασφυξίας και της αγανάκτησης όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του δημότη. Η πόλη μας, μην ξεχνάτε ότι είναι πόλη κυρίως αγροτική και όχι αστική.

Σας καλώ λοιπόν, οποιαδήποτε σκέψη για περαιτέρω κλείσιμο του κέντρου της πόλης μας όπως ενημερώθηκα ότι ετοιμάζεστε να προχωρήσετε με το αρχικό σας πιλοτικό πρόγραμμα διμήνου και εν συνεχεία με πεζοδρομήσεις, κοιτάζοντας και πάλι «το δέντρο» και όχι «το δάσος», δηλαδή τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του να τη διαγράψετε γιατί θα οδηγήσει σε πλήρη μαρασμό το κέντρο της πόλης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα