09/11/202015:48

ΠΔΕ- Νίκος Κοροβέσης: «Στηρίζουμε καλλιτέχνες και συντελεστές και αφήνουμε στην άκρη «φωνές» μιζέριας και μικροπολιτικής»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 Νίκος Κοροβέσης: «Στηρίζουμε καλλιτέχνες και συντελεστές και αφήνουμε στην άκρη «φωνές» μιζέριας και μικροπολιτικής»

Με χαρά στηρίζω την διήμερη εκδήλωση «Save Music». Είκοσι πέντε περίπου συντελεστές και καλλιτέχνες γύρισαν σπίτια τους με αξιοπρέπεια και παράγοντας πολιτισμό. Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που έχουν έως σήμερα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνεται αφενός μεν η δυνατότητα προαγωγής του πολιτισμού στις τοπικές κοινωνίες σε μια “σκοτεινή” λόγω πανδημίας περίοδο και αφετέρου στηρίζονται δράσεις μέσα από τις οποίες εκφράζονται αλλά και βιοπορίζουν τοπικοί καλλιτέχνες και άνθρωποι του τοπικού μας πολιτισμού.

Άνθρωποι που λόγω των συνθηκών βρίσκονται για καιρό εκτός εργασίας. Δυστυχώς, ακόμα και έτσι, μεμψίμοιρες και μικροπολιτικές κριτικές προσπαθούν να λαϊκίσουν θολώνοντας τα νερά και να πατήσουν πάνω σε δίκαια αισθήματα οικονομικής ασφυξίας της κοινωνίας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η αλήθεια λάμπει κι έχει διάρκεια σε σχέση με το ψέμα που αυτοί διαχειρίζονται, κι έχει κοντά ποδάρια ως γνωστόν.

Για να εξηγούμαστε: Η ΠΔΕ με την υπ’ αριθ. 1163/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής στηρίζει οικονομικά την διοργάνωση «Save Music», η οποία μάλιστα είναι διήμερη (7 και 8 Νοεμβρίου) καλύπτοντας δαπάνες ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης, ενοικίασης γεννήτριας και ενοικίασης μουσικών οργάνων. Το ποσό που δαπανάται για την εν λόγω εκδήλωση προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΠΔΕ από ίδιους πόρους που αφορούν σε ακριβώς τέτοιου είδους δράσεις όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. 3/2020 απόφαση έγκρισης σχεδίου δράσης Αθλητικών – Πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ για το έτος 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος. Η εμπλοκή των πόρων αυτών με τους πόρους του ΕΣΠΑ από τους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω covid-19, αποδεικνύει ή άγνοια περί τα πράγματα ή σκοπιμότητα δημιουργίας εντυπώσεων. Όπως και να έχει, εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλους τους παραπάνω τρόπους τον τοπικό πολιτιστικό χάρτη αλλά και την τοπική οικονομία σε πείσμα όλων όσων επιζητούν την στασιμότητα και την μιζέρια.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα