10/11/202000:35

Ο υπ. Οικ. Χ. Σταικούρας στο Blue Sky: Το 2021 θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα στις Παρεμβάσεις καλεσμένος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας 
 

Το 2021 θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών

 
Ακόμη και στο προσχέδιο υποστηρίζαμε ότι θα έχουμε βαθιά ύφεση και μεγάλη ανάπτυξη. Θα καλύψουμε το 2021 το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του 2020 .
Σε λίγες ημέρες θα εκτιμήσουμε το ύψος της ύφεσης επισήμανε μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τη Λίνα Κλείτου ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του νέου lockdown αλλά και τις θετικές που επιφέρει ή είδηση της επικείμενης παρασκευής του εμβολίου. 
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, τα στοιχεία θα αναθεωρηθούν προς το δυσμενεστερο, αλλά το 2021 θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη. Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση πρόσεξε, ώστε να βοηθηθούν οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο, ιδιαιτέρως ο τουρισμός και η εστίαση. Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική τα Χριστουγεννα για παροχή ενός ποσού κυρίως προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι. Τέλος, αναφερόμενος στον πτωχευτικό νόμο, ο κ. υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε πως ότι ο νόμος ψηφίστηκε δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί υλοποιείται. Θέλει σημαντικό χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί και στο μεσοδιάστημα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολιτών. 
Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως σε συνεργασία με το υπ. Ανάπτυξης, συζητάται η μείωση των προμηθειών στις τράπεζες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα