16/11/202015:43

Νίκος Γκότσης: Δεν θα ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου!!!

Νίκος Γκότσης: Δεν θα ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου!!!

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 47 χρόνια μετά.
Οκτώ μήνες η  κυβέρνησης δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας, αφήνοντας αθωράκιστο το λαό.

Την ίδια στιγμή που μπουκώνουν με λεφτά των εργαζομένων τα κανάλια, τους κλινικάρχες, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφήνουν το σύστημα Υγείας αθωράκιστο, δίνοντας στους υγειονομικούς στην αρχή παλαμάκια και μετά ΜΑΤ και χημικά.
Στους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους επιφυλάσσουν κάτεργα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού, χείριστους όρους εργασίας, 10ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, απολύσεις και ανεργία.

Χτυπάνε το 8ωρο και δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Τα δικαιώματα μας, που κατακτήθηκαν με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, δέχτηκαν και δέχονται, πρωτοφανή επίθεση.
Όλα τα δικαιολογούν με το πρόσχημα της πανδημίας, όλα τα μεταφέρουν στην ατομική ευθύνη. Για το ανοχύρωτο σύστημα Υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την καταστολή, καταδεικνύουν τους εργαζόμενους ως υπεύθυνους αφήνοντας στο απυρόβλητο την εργοδοσία, καλώντας μας να πληρώσουμε ακόμη μια φορά «τα σπασμένα» της νέας κρίσης.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.

Δεν θα ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου, όσους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια να χρυσοπληρώσουν, όσα δάχτυλα και να κουνάνε.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 και τα επίκαιρα μηνύματα του πολυτεχνείου, παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

*Νίκος Γκότσης

Πρόεδρος, Σωματείου Εργαζομένων στις

Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Ν. Ηλείας και

Μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα