19/11/202018:55

Κορωνοϊός: Και δεύτερος 27χρονος διασωληνωμένος- Ο νεαρός είναι στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας άνδρας μόλις 27 ετών που προσεβλήθη από κορωνοϊό νοσηλεύεται πλέον στην εντατική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, διασωληνωμένος.

Ο 27χρονος διασωληνώθηκε στο Ιπποκράτειο και από εκεί μεταφέρθηκε στο 251 όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στην εντατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα με την υγεία του.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ένας 25χρονος από την Τήνο, επίσης με καλή υγεία, προσεβλήθη από τον κορωνοϊό και νοσηλεύθηκε στην εντατική του Ασκπληπιείου, ενώ 17χρονη επίσης με καλή υγεία βρέθηκε επί σειρά ημερών διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί θεαματικά, όπως και των νοσηλευομένων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η covid-19 χτυπά μεν με ιδιαίτερη βαρύτητα τους μεγαλύτερους σε ηλικίας και έχοντες βεβαρυμένη υγεία, αλλά δεν αφήνει αλώβητους και τους νεότερους σε ηλικία.

Και δεύτερος 27χρονος διασωληνωμένος

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνθρωπος, επίσης 27 ετών, που ζει στη Μανωλάδα Ηλείας διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Δύο νέες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό έγιναν χθες βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση δεν επρόκειτο για ενήλικες αλλά για παιδιά.

Από το Νοσοκομείο Βόλου στην Παιδιατρική Κλινική μεταφέρθηκε 4χρονο αγοράκι μαζί με την μητέρα του, επίσης θετική στον ιό. Επίσης μεταφέρθηκε από τα Τρίκαλα άλλο ένα παιδάκι 20 μηνών, ενώ ήδη νοσηλεύεται παιδί 2 ετών.
Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα έχοντας πάντα στο πλευρό τους τις μητέρες τους, που επίσης νοσούν. Στην Παιδιατρική κλινική επίσης φιλοξενούνται άλλα 3 παιδιά -ηλικίας 1,5 μηνών, 3 ετών και 13 ετών-με ύποπτα συμπτώματα.

Σε καλή κατάσταση αλλά υπό συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς βρίσκονται 4 νεογνά, που διαπιστώθηκαν θετικά στον ιό με την γέννησή τους. Είναι 2, 2, 3 και 4 ημερών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα