27/11/202017:51

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Θέτω προβλήματα και ζητώ απαντήσεις για αυτά ως ενεργός πολίτης» – Η συνέντευξη του για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Θέτω προβλήματα και ζητώ απαντήσεις

για αυτά ως ενεργός πολίτης…

  • Η συνέντευξη του για το νοσοκομείο Αμαλιάδας στην ΕΡΑ Πύργου.

 

Με κατηγορούν ότι ασκώ κριτική και με αφορμή το νοσοκομείο Αμαλιάδας πως θέλω να κάνω αντιπολίτευση στο δήμο. Δεν ισχύει κανένα από τα δύο. Είμαι ωστόσο ενεργός πολίτης, θέτω τα προβλήματα και παρουσιάζω γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μου. Και γι’ αυτό ζητώ απαντήσεις που δυστυχώς ακόμη δεν έχω πάρει από τη δημοτική αρχή Ήλιδας.

Αυτό τόνισε με έμφαση ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Πύργου, με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του για την προαναφερόμενη νοσηλευτική μονάδα.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος με άμεσο και πειστικό τρόπο απάντησε ειδικότερα στα ερωτήματα ως εξής:

Πώς κρίνεται τις εξελίξεις για το νοσοκομείο; Μετά και από τις δικές σας παρεμβάσεις αισθάνεστε δικαιωμένος;

  • Δεν τίθεται θέμα καταρχήν αν βρίσκει δικαιωμένο εμένα τέτοια ενέργεια, αλλά το σίγουρο είναι ότι απαιτείται να βρεθεί οριστική λύση πλέον, γιατί όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής όπως και στους Ηλείους γενικότερα. Για αυτό και εγώ επιδίωξα και επιμένω να πάρει τέλος αυτή η κατάσταση με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής μας και αυτό τα τελευταία χρόνια εδώ το στερούμαστε με την υπολειτουργία του νοσοκομείου μας. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι όσα ανακοινώθηκαν τελευταία είναι ένα θετικό βήμα. Εγώ κρατώ τη δέσμευση του διοικητή κ. Χριστοπούλου, γιατί αυτός το «πήρε πάνω του» και δίνουμε όμως «ραντεβού» τον Ιανουάριο, καθώς τότε θα δούμε αν οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη.

Πάντως, θα περίμενα από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη να ήταν εδώ επικεφαλής παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου κ. Χριστοπούλου και της κ. Αγγελάκου και ο ίδιος να κάνει τόσο ανάλυση της κατάστασης, όσο και δέσμευση των εξαγγελιών. Αυτό όμως δεν το είδα και λυπάμαι για αυτό. Και είδαμε η συνέντευξη για την ανακοίνωση που αφορούσε στο νοσοκομείο να γίνει από το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ήλιδας. Τι δουλειά είχε να γίνει σε τέτοιο χώρο αυτή η συνέντευξη για θέματα Δημόσιας Υγείας; Είναι μία παρατήρηση που θα ήθελα να την κρατήσουμε για το μέλλον.

Να μην «παίζουμε» με το θέμα υγείας, όπως συμβαίνει με το γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας μέσω πολιτικής και δημοτικών τακτικών.

Συχνά πάντως βλέπουμε να δυσανασχετείτε με ορισμένες κινήσεις…

  • Όταν δεν λειτουργεί κάτι άψογα οργανωμένα, τότε αφήνει πολλά περιθώρια να δημιουργούνται είτε δημόσιες σχέσεις ή μικροπολιτικά ή οτιδήποτε άλλο που βρίσκει ευάλωτο το σύστημα. Αυτό με βρίσκει απέναντι. Και ειδικότερα όταν ο δήμος εμπλέκεται στη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το νοσοκομείο έχει άλλη αποστολή και εδώ δεν πρέπει να μπερδεύονται άλλοι.

Οι επαφές που κάνατε στην Αθήνα και η παρέμβασή σας έφερε αποτέλεσμα;

  • Προσωπικά, βλέποντας μία κατάσταση παρωδίας δε θα μπορούσα πλέον να μείνω ένας απλός παθητικός παρατηρητής. Λόγω προσωπικών γνωριμιών και σχέσεων ή ακόμη, αν θέλετε και δυνατοτήτων, προχώρησα με ενημερωτικό σημείωμα αρχικώς σε πλήρη ανάλυση για το τι επικρατεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά και για την κατάσταση παροχών υγείας στην Ηλεία, στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Διαφορετικά δεν υπάρχει άλλη λύση, απέναντι στην μικροπολιτική που ασκούν για το θέμα αυτό. Μάλιστα, μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σωστή στα συγκεκριμένα επίπεδα, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό από τους θεσμικούς της Ηλείας και όχι από εμένα. Εγώ είμαι ένας ενεργός πολίτης και ότι κάνω, το κάνω από αγάπη για τον τόπο μου. Όσο λοιπόν έχω τη δυνατότητα, θα συνεχίσω να παρεμβαίνω μέχρι να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Εν μέσω έτσι μιας σοβαρής κατάστασης που βιώνουμε όταν βλέπουμε ότι άλλα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο» και νοσηλεύτριες να μεταβαίνουν στη Βόρειο Ελλάδα, να προσφέρουν υπηρεσίες και σε μας να συμβαίνουν όλα αυτά, πήρα την απόφαση να πάω στο Υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας αυτή τη φορά και τον κ. Κικίλια για να πάρει δραστικά μέτρα και προς το διοικητή της 6ης ΥΠΕ και προς τον Διοικητή νοσοκομείου, γιατί αυτοί είναι οι αρμόδιοι.

 

Εσείς όμως καταφέρατε και είδατε και τους δύο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή τον Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό. Αληθεύει;

  • Ναι είχα πάει και νωρίτερα στον κ. Κοντοζαμάνη. Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, αφού είδα ότι έπρεπε και είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Πέραν αυτού όμως δεν διεκδικώ κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην επίλυση του θέματος. Θα επιμείνω μόνο να έχουμε αποτέλεσμα.

 

Για τη νέα πτέρυγα; Έχετε φτάσει μέχρι και τη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα; Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει;

  • Για αυτό το θέμα θέλω να είμαι προσεκτικός, όμως ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι δύο δήμαρχοι που θήτευσαν από το 2004 μέχρι σήμερα. Ο κ. Λυμπέρης και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, για αυτό και είπα ότι κακώς ο δήμος εμπλέκεται από τη στιγμή που δεν είναι ικανοί να βγάλουν εις πέρας μία τέτοια ανάρτηση που τους δίνεται.

Το έργο ήταν να το υλοποιήσει η  τεχνική υπηρεσία του δήμου και ενώ απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα – ένα τεράστιο ποσό 4,5 εκατομμυρίων- η πτέρυγα είναι κλειστή. Δηλαδή «πετάχθηκαν» αυτά τα χρήματα; Αλλά και πέραν αυτού  έρχεται ο κ. Φαρμάκης, δίνει άλλες 240.000 ευρώ με στόχο να συνδεθεί πτέρυγα με τον υποσταθμό της ΔΕΗ και να λειτουργήσει.

 

Αυτή η δραστηριότητα που έχετε ωστόσο φέρνει και μία κριτική προς το πρόσωπό σας, ότι θέλετε να επωφελείστε κάποιων πραγμάτων. Έχετε απάντηση γι’ αυτό;

  • Κατ’ αρχήν, δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους κριτικές και επιλέγω να κοιτάζω μπροστά πάντα και όχι πίσω. Εγώ ειδικότερα για το νοσοκομείο ενημερώθηκα το 2016 και αυτό με αφορμή ενημέρωση που μου έκαναν μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, ως τότε Δημοτικού συμβούλου ζητώντας την παρέμβαση μου για να βρεθεί κάποια λύση.

Χωρίς να επιδιώκω κάποια κριτική, ούτε νομίζω ότι μπορεί να με κατηγορήσουν επειδή καλώ το Δήμαρχο κ. Λυμπέρη και τον αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας, που έχουν έντονη παρουσία στο νοσοκομείο, να δεσμευτούν δημόσια και ξεκάθαρα κοιτάζοντας με πλήρη ειλικρίνεια στα μάτια τους δημότες, ότι δεν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη λύση που θέλει το νοσοκομείο να γίνει Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία μέσω του δήμου να μετατραπεί σε ΣΔΙΤ με την παρουσία επιχειρηματία. Αυτό το θεωρώ καίριο σημείο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω καμία απάντηση. Είναι μία αγωνία που εκφράζω ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του.

 

Είστε το αντίπαλο δέος -όπως λένε πολλοί- απέναντι στη δημοτική αρχή της Ήλιδας και επιβεβαιώνεται τις πληροφορίες που σας θέλουν υποψήφιο Δήμαρχο;

Έχω γίνει γνώστης τέτοιων σχολίων και βλέπω ότι αναρωτιούνται στο δήμο Ήλιδας. Απαντώ απλά ότι είμαι δημότης της Ήλιδας, πόλη της Ηλείας και κυρίως είμαι αυτός που είμαι. Περί των όσων λέγονται περί αντιπολίτευσης στο δήμο Ήλιδας, δεν συμφωνώ. Δεν ασκώ κριτική, ούτε αντιπολίτευση στο Δήμαρχο. Παρουσιάζω  όμως προβλήματα και γεγονότα που επικρατούν στο δήμο Ήλιδας. Αυτό και τίποτα λιγότερο ή περισσ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα