06/12/202010:26

Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας για 10χρονο από την Ηλεία- Νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας στο Ρίο Πατρών με ενδείξεις για νόσο Καβασάκι

Το τελευταίο διάστημα συνεχώς όλο και περισσότερα περιστατικά με ηλικίες που πάνε ακόμα και στο δημοτικό αναγκάζονται να νοσηλευτούν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Μετά το 10χρονο από την Αιτωλοακαρνανία που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ, ένα παιδί ίδιας περίπου ηλικίας, με καταγωγή από την Ηλεία, βρίσκεται νοσηλευόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, σε κλινική αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), λόγω επιπλοκών στην υγεία του από τον κορωνοιό με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορωνοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, το παιδί δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση αλλά του χορηγείται οξυγόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα