22/12/202016:49

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Οι επιδοτήσεις των αγροτών δίνονται στο σύνολό τους

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

Οι επιδοτήσεις των αγροτών

δίνονται στο σύνολό τους

 

 

 

  • Η βιασύνη για επιπόλαιη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στις … «πλάτες» των

αγροτών και η ηχηρή κυβερνητική απάντηση που τον εκθέτει….

 

 

 

 

“Πολύ σύντομα, και ίσως εντός της ημέρας, θα έχει καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό των επιδοτήσεων που περιμένουν οι αγρότες, έτσι ώστε πριν τα Χριστούγεννα να λάβουν αυτό που δικαιούνται. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι τα χρήματα θα καθυστερήσουν σημαντικά ή θα πληρωθούν τμηματικά έως και τον Ιούνιο, όπως λανθασμένα εκτιμήθηκε αρχικώς και προκάλεσε  ερωτηματικά και σύγχυση εξαιτίας της έλλειψης πραγματικής ενημέρωσης που είχε για το θέμα η Αξιωματική Αντιπολίτευση”.

Τα παραπάνω τόνισε την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος, μετά από συζήτηση που είχε με παραγωγούς της Ηλείας, επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο της διαδικασίας επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται ήδη το σύνολο της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αύριο θα μπει στους λογαριασμούς τους η ειδική λόγω covid -19  αποζημίωση για ελιές, πρώιμο καρπούζι και ανοιξιάτικη πατάτα. Μία μέρα αργότερα θα δοθεί και η εξισωτική αποζημίωση συνολικού ύψους 248 εκατομμυρίων ευρώ για τους δικαιούχους.

 

Ακατάσχετες – αφορολόγητες

και χωρίς φορολ. ενημερότητα

 

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει και νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο για αποζημιώσεις σε υπόλοιπες κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, που υπέστησαν ζημία εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, για τις οποίες ο Ηλείος βουλευτής έχει ενημερώσει και παρέμβει προσωπικά ζητώντας να υπάρξουν μέτρα υπέρ των αγροτών. Βασικό είναι επίσης, όπως σημειώνει ο ίδιος,  πως πρόκειται για αποζημιώσεις που είναι ξεκάθαρα ακατάσχετες και αφορολόγητες. Εξ’ άλλου, όπως έχει διαβεβαιώσει και ο κ. Βορίδης, έχει γίνει και η ρύθμιση ώστε οι αγρότες μας να παίρνουν τα μέτρα ενίσχυσης χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Ανοίγει η «πλατφόρμα»

και για τα όψιμα…

 

 

Στο μεταξύ, ανοίγει τον επόμενο χρόνο η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των πληγέντων αγροτών σε σχέση με το όψιμο καρπούζι, τα  κηπευτικά και την υπόλοιπη πατάτα ώστε να προχωρήσει και εδώ η διαδικασία αποζημιώσεων. Ακόμη, όπως είπε ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός, εξετάζεται ήδη και το ζήτημα της ενίσχυσης για τα εσπεριδοειδή κάτι που επιπροσθέτως είχε θέσει πρόσφατα και ο ίδιος στον αρμόδιο Υπουργό

 

 

 

Η κυβέρνηση έδειξε έτσι την ευαισθησία της απέναντι στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου κατανόησε τις δυσκολίες που υπάρχουν για κάθε περίπτωση την οποία και εξέτασε προσεκτικά όπως είχε δεσμευτεί, ενώ ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα που είχαν διατυπωθεί μετά τις επιπτώσεις από την πανδημία στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων μας.

 

«Παίζουν» με την αγωνία

και τον μόχθο τους…

 

“Το ενδιαφέρον δε που υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει με υπεύθυνα βήματα αντιμετώπισης της κατάστασης από πλευράς Υπουργείου δίνει και την καλύτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλησε για μια φορά ακόμη να επιχειρήσει επιπόλαιη αντιπολιτευτική τακτική στις πλάτες των αγροτών παίζοντας με την αγωνία τους για την τύχη των καλλιεργειών τους

Η στήριξη του αγροτικού κόσμου σε αυτή την περίοδο της κρίσης είναι επιβεβλημένη και σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται οποιαδήποτε κίνηση και πρωτοβουλία, ώστε με σοβαρότητα και μεθοδικότητα να υπάρξει οικονομικό αντιστάθμισμα στη ζημιά που έχει προκαλέσει ο ιός και έτσι να έχουμε και τα ανάλογα ουσιαστικά προσδοκώμενα αποτελέσματα” κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Νικολακόπουλος.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος από παλαιότερη συνάντηση με τον κ. Βορίδη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα