27/12/202010:54

ΟΑΣΗ: Να παρθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων

Να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων τονίζει σε ανακοίνωσή της Ο.Α.Σ.Η. σχετικά με την καταβολή των <<κορονοενισχύσεων>>από την Κυβέρνηση.
Σχετικά αναφέρει: “Η κυβέρνηση μετά απο δέκα μήνες σε συνθήκες πανδημίας συνεχίζει να αγνοεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους αφού τους εμπαίζει με εξαγγελίες παροχής εκατομμυρίων ευρώ αλλά στο τέλος στον καθένα απο εμάς φτάνουν μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Άφησε εκτός κορονοενισχύσεων εκατοντάδες κατα κύριο επάγγελμα αγρότες ελαιοπαραγωγούς με διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια. Μείωσε τα ποσά στους πατατοπαραγωγούς και στο καρπούζι δεν ενίσχυσε το σύνολο της παραγωγής.
Οτι έδωσε, το έδωσε μετα απο τις πιέσεις που έφεραν οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς το προηγούμενο διάστημα. Σε πολλές περιοχές για να τιμωρήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες επέβαλλε το δόγμα της για το <<Νόμος και τάξη >> με εξοντωτικά πρόστιμα. Στον προϋπολογισμό της κυβερνητικής για το 2021 προβλέπεται για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και άλλων απο τις επιπτώσεις της πανδημίας 24 δις ευρώ το 2020 κι αλλα 7 δις το 2021 οταν την ίδια στιγμή για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες,  κτηνοτρόφους, αλιείς προβλέπονται μόλις 350 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή το 1 τα εκατό του συνολικού πακέτου.
Η κοροϊδία δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση να πάρει εδω και τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος αφού πλήττονται απο την πανδημία τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν έμποροι και εξαγωγείς και την αύξηση των καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων.
Λέμε καθαρά ότι δεν μας φοβίζουν και δεν θα φέρουν <<σιωπητήριο >> , δεν θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή. Εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις.
Το Δ.Σ. της Ο.Α.Σ.Η.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα