06/01/202106:10

Καιρός: Έρχεται «θερμή εισβολή» το Σαββατοκύριακο με εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας- Ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο

Εντυπωσιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας – Στην Κρήτη ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 30 βαθμούς Κελσίου

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν «θερμή εισβολή» κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και κυρίως της νότιας Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στην βόρεια Κρήτη ο νοτιάς, εκτός από το να μεταφέρει και κάποια σκόνη, δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο και στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «καλοκαίρι» μέσα στο χειμώνα, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς κελσίου σε κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Πρωταθλήτρια σε αυτή την κούρσα ανόδου του υδραργύρου όπως όλα δείχνουν θα είναι η Κρήτη όπου εξαιτίας και του νοτιά που θα λειτουργεί σαν καταβάτης ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου με τα προγνωστικά να δίνουν σαν πρώτη προσέγγιση 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 12 με 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βορειοδυτικά τμήματα ίσως βρεθούμε και κάτω από τους 12 με βροχές και χιόνια στα βουνά.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα