11/01/202113:55

Δήμος Πύργου- Νίκος Κοτσώνης: Ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση των “Πράσινων σημείων” της πόλης

Δήμος Πύργου

Αντιδήμαρχος Συντονισμού και Προγραμματισμού

Νίκος Κοτσώνης: Ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση των “Πράσινων σημείων” της πόλης

 

Την επανεκκίνηση της εντατικής ανακύκλωσης στο Δήμο Πύργου ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Προγραμματισμού Νίκος Κοτσώνης όπως και την καλή λειτουργία και ενίσχυση των “Πράσινων σημείων” της πόλης. Παράλληλα ο κ. Κοτσώνης ενημέρωσε για την αγορά τριών ακόμα απορριμματοφόρων, την ολοκλήρωση της μελέτης για την παραλαβή επιπλέον 300 κάδων (για σύμμεικτα απορρίμματα), καθώς και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για υγειονομικά απορρίμματα (μάσκες, γάντια, κ.α.).

Στο “Πράσινο σημείο” του Πύργου επί των οδών Γορτυνίας & Αγίου Γεωργίου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (11-1-2021) ο κ. Κοτσώνης ο οποίος μίλησε για τη νέα πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο. “Η δημιουργία των “πράσινων σημείων” ήταν μια πολύ καλή κίνηση του τότε αντιδημάρχου Διονύσιου Μπέλτσου, η οποία όμως από τότε και μετά, είχε μια φθίνουσα πορεία. Θεωρώ ότι μετά τη συνεργασία που είχαμε και με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε και πάλι την ανακύκλωση με πιο γοργούς ρυθμούς. Έτσι ενεργοποιήσαμε τα δύο “πράσινα σημεία”, της πόλης, τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης, και ήδη αποστέλλουμε ανακυκλώσιμο υλικό στην Πάτρα” σημειώνει ο κ. Κοτσώνης.

Παράλληλα υπογράμμισε τους βασικούς λόγους που επέβαλλαν αυτή την έναρξη οι οποίοι είναι: η καλυτέρευση της ποιότητα ζωής των δημοτών, η υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές, αλλά και  οι συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν με την εταιρία ανακύκλωσης τις οποίες ο Δήμος καλείται να τηρήσει. “ Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης και σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί έχουμε συμφωνήσει να παραλάβουμε νέες σακούλες ανακύκλωσης και κάδους που θα τοποθετήσουμε στα σχολεία. Θεωρούμε ότι, κυρίως τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων είναι οι καλύτεροι αποδέκτες για να εντρυφήσουν στην ανακύκλωση και το θετικό της πρόσημο”.

Αναφερόμενος στο ποσοστό ανακύκλωσης που το 2017 άγγιζε το 24%, φέροντας τον Πύργο στις πρώτες θέσεις, ο κ. Κοτσώνης εξέφρασε την ελπίδα ότι με συστηματική δουλειά η πόλη θα φτάσει και πάλι σ’ αυτό το επίπεδο. “Κάνουμε μια νέα αρχή και θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Πύργος είχε φτάσει  το 2017 την ανακύκλωση σε ποσοστό 24%. Ελπίζω και πάλι να αγγίξουμε τα ίδια επίπεδα. Παραλάβαμε ως γνωστόν μια πόλη με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήμασταν πριν περίπου 2 χρόνια. Σύντομα θα παραλάβουμε τρία οχήματα για σύμμεικτα υλικά, και επιπλέον ολοκληρώνεται η μελέτη για αγορά 300 κάδων. Επίσης, στα δύο πράσινα σημεία θα τοποθετηθούν κάδοι για υγειονομικό υλικό (μάσκες – γάντια κ.α) Η καθαριότητα είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας γιατί έχει πολλές παραμέτρους. Εκτιμώ όμως ότι συνολικά θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί έχουμε καλή συνεργασία και καλό προσωπικό. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους καθημερινούς ήρωες, το προσωπικό της καθαριότητας, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές, και παρ’ ότι βρίσκονται σε καθημερινό υγειονομικό κίνδυνο, δίνουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό”.

“Φεύγουν” και τα υπόλοιπα στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο

Απαντώντας ακόμα, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοτσώνης διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η εργολαβία και θα απομακρυνθούν και τα τελευταία στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών. “Δεν έχει τελειώσει η εργολαβία αυτή, ούτε έχει φύγει από το έργο ο εργολάβος, όπως κάποιοι υποστήριξαν κακώς κάτι ανάλογο. Οι καιρικές συνθήκες και το διάστημα των εορτών δεν βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το έργο. Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες, ότι, κατόπιν συμφωνίας, μέσα στο δεύτερο 10ημερο του μήνα θα φύγουν και τα υπόλοιπα στρώματα, που δεν υπερβαίνουν σε ποσότητα το ένα φορτηγό. Όλος ο υπόλοιπος χώρος έχει ήδη καθαριστεί”.

Μαρίνος Αχτύπης

Αντιδήμαρχος Πρασίνου

«Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Συντονισμού και Προγραμματισμού κ. Νίκο Κοτσώνη, η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας, καθάρισε τα «Πράσινα σημεία» της πόλης. Είμαστε βέβαιοι, ότι η ανακύκλωση που ήταν σε φθίνουσα πορεία τα προηγούμενα χρόνια, θα φτάσει με συστηματική και εντατική δουλειά σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα