26/01/202112:54

9χρονη από το Βελεστίνο υπέστη αλεργικο σοκ και νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη: Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο – Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή

Η 9χρονη από το Βελεστίνο υπέστη χθες το μεσημέρι αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν στο σχολείο της – Δίνουν μάχη οι γιατροί

Μάχη προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη μαθήτρια, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από αλλεργικό σοκ το οποίο υπέστη από κατανάλωση τροφής δίνουν οι γιατροί της ΜΕΘ παίδων που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη σε κρίσιμη κατάσταση από το νοσοκομείο του Βόλου. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή, ενώ υποστηρίζεται από μηχανικό αερισμό. Στο κορίτσι χορηγείται πλήρης φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της. Οι πληροφορίες θέλουν την 9χρονη να δίνει σκληρή μάχη, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμα, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλο αγώνα.

Σοκαρισμένοι έξω από τις κλειστές πόρτες της ΜΕΘ όλες αυτές τις ώρες οι γονείς της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη στο παιδί τους, περιμένουν με αγωνία κάθε φορά τους γιατρούς που την παρακολουθούν να τους δώσουν κάποια ενημέρωση.

Όπως έγινε γνωστό όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου, όπου φοιτά η 9χρονη και την ώρα που κατανάλωσε κάποιο γλυκό κατά την διάρκεια του διαλείμματος και αμέσως ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία, το σχολείο ανταποκρίθηκε άμεσα και εκλήθη ασθενοφόρο, όπου την μετέφερε με αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο του Βόλου. Εκεί οι γιατροί βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης της πάλευαν προκειμένου να σταθεροποιήσουν την υγεία της για να μπορεί να γίνει διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα