04/10/202314:56

Α. Μπενέτσης: “Απαράδεκτη η σιωπή της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας στα ερωτήματά μου”

Κύριε Μαρούντα Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Νομίζετε ότι με το να μην απαντάτε στις ερωτήσεις που από καιρό ζητώ να απαντηθούν με πρωτοκολλημένη αίτησή μου προς τη ΔΕΥΑ, ότι θα αποφύγετε τον έλεγχο και την υποχρέωση να ενημερώσετε τον κόσμο για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ. Ξεχνάτε όμως ότι εγώ ουδέποτε αδιαφόρησα, ουδέποτε έκανα τα στραβά μάτια στην κακή σας διαχείριση. Τουναντίον σας δυσκόλεψα. Γιατί το ενδιαφέρον μου δεν περιορίστηκε στην προεκλογική περίοδο. Παραμένει το ίδιο, σταθερό και αναλλοίωτο από την πρώτη μέρα της θητείας μου έως τώρα.

Κατηγορούμαι ότι δεν ψηφίζω καμία απόφαση. Θέλετε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο; Θέλετε να πούμε τι δεν ψηφίζω; Να το κάνουμε λοιπόν για να γνωρίσει κι ο κόσμος για ποιο λόγο σας δυσκολεύω.

Δεν ψηφίζω ασύμφορες οικονομικές επιλογές όπως απευθείας αναθέσεις αντί για την συμφερότερη προσφορά μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Δεν ψηφίζω διακρίσεις οφειλετών ως προς τη διαχείριση του χρέους τους(άλλων το χρέος να στέλνεται στη ΔΟΥ και να στερούνται φορολογική ενημερότητα και άλλων να μένει στη ΔΕΥΑ για να τακτοποιείται εκεί με το πρόσχημα ότι δε μπορείτε να βρείτε το ΑΦΜ τους κι ας είναι κάποιοι που τους βλέπετε και κάθε μέρα).

Δεν ψηφίζω κάθε τι που εξυπηρετεί πελατειακές σχέσεις εις βάρος του κοινού συμφέροντος.

Δεν ψηφίζω έργα “μπαλώματα”, στάχτη στα μάτια του κόσμου ενώ αντιπροτείνω οργανωμένη δράση προς επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Ουδέποτε έφερα αντίρρηση σε έργα αναβάθμισης. Όμως δε μπόρεσα να συναινέσω και στην οικονομική κατρακύλα που επιλέγατε.

Θεωρώ χρέος μου τη σωστή ενημέρωση του κόσμου κι επαναλαμβάνω τα ερωτήματα :

-Έχει ή δεν έχει η ΔΕΥΑ φορολογική ενημερότητα; Κι αν όχι, γιατί;

-Ποιες είναι οι οφειλές της; Πού και πόσα τελικά χρωστάει;

-Μειώθηκε ή αυξήθηκε το χρέος της από τη στιγμή που την αναλάβατε;

Οφείλετε να με ενημερώσετε ως μέλος του Δ. Σ. γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια.

Ανδρέας Μπενέτσης

Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας

Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα