05/06/202418:00

Α. Νικολακόπουλος: Αναδείχθηκαν ουσιαστικά ζητήματα κατά την επίσκεψη του Υπ. Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη στην Ηλεία (Photos)

«Διαψεύδονται όσοι σκόπιμα κινδυνολογούσαν»

-Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλος, για την λειτουργία των Πρωτοδικείων της Ηλείας

«Η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη που αναπτύχθηκαν και αναπαρήχθησαν κατά κόρον σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, κατέρρευσαν πανηγυρικά, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία, αλλά και με την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, που είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

Οι επισκέψεις στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας και οι απαραίτητες διευκρινήσεις που έδωσε ο Υπουργός, για ζητήματα που ήδη είναι γνωστά και έπρεπε όλοι να γνωρίζουν, καθιστούν ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί και δεν υποβαθμίζει κανένα Πρωτοδικείο. Βασικός γνώμονας των αλλαγών που γίνονται είναι η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και μέριμνά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Καλό είναι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις ως προς την επιτάχυνση απονομής τη δικαιοσύνης και την αναβάθμιση της ποιότητάς της και να μην επενδύουν στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, γιατί αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό τα ψέματα, αυτό επιβεβαιώθηκε με την ψήφιση του νόμου αλλά και σήμερα.

IMG 9033

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επισκέψεις μας στο νομό, τόσο στο λιμάνι του Κατακόλου όπου συναντηθήκαμε με επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στο Επιμελητήριο Ηλείας στη συνάντησή μας με τους φορείς, αναδείχθηκε η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης του λιμένα Κατακόλου, που είναι ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην ενθάρρυνση που πρέπει να δοθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για θέματα που θα τα δούμε επισταμένα το επόμενο διάστημα.

Για τις επόμενες ημέρες προτεραιότητα αποτελούν οι Ευρωεκλογές και αυτό που εξηγήσαμε και στην σημερινή μας περιοδεία είναι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία και τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ενωμένη Ευρώπη, με κοινές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών και να επιλέξουν για μία σταθερή Ευρώπη, για την ανοδική πορεία της χώρας μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

IMG 9098

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα