07/06/202417:44

Α. Νικολακόπουλος: Βήμα καθοριστικής σημασίας για το υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη- Η έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου εντός του λιμένα

-Η έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου εντός του λιμένα

-Ικανοποίηση από τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, που είχε προβεί σε σειρά μεθοδικών ενεργειών για το έργο

«Καθοριστικό βήμα» για την πορεία του έργου κατασκευής υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, την έκδοση της εγκριτικής απόφασης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της ζώνης λιμένα Κυλλήνης, με δικαίωμα εκτέλεσης έργου και χρήσης τμήματος υπάρχοντος κτηρίου, στην εταιρεία ‘Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ».

Μία μακρά διαδικασία, οδεύει στην ολοκλήρωσή της, με το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς είναι γνωστές οι διαρκείς και επίμονες ενέργειες που έχει κάνει ο Υφυπουργός, σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, για να τελεσφορήσει η εκτέλεση του έργου που αναμένεται να δώσει περαιτέρω τουριστική ώθηση στο λιμάνι της Κυλλήνης, με αναπτυξιακό ορίζοντα για τα επόμενα χρόνια.

Από τη συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου 2019 με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ήδη έχει εκδοθεί η χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης στην περιοχή Λιμένα Κυλλήνης και με τη νέα απόφαση γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσει το έργο.

Η νέα απόφαση αφορά στην παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου τμήματος υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 80,90τ.μ., τμήματος της Χ.Ζ.Λ. επιφανείας 150,00τ.μ. αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου, και χρήσης χώρου με εκτέλεση έργου για την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας επί θαλάσσιας έκτασης επιφανείας 60,00τ.μ., για την κατασκευή και λειτουργία του Υδατοδρομίου Κυλλήνης.

Στοχευμένες παρεμβάσεις

Με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων

Η ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίου στην Κυλλήνη, είναι από τα πρώτα θέματα που έθεσε ο κ. Νικολακόπουλος κατά την πρώτη του εκλογή ως βουλευτής. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019 είχε συναντηθεί με τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ακολουθήσει τον ίδιο μήνα συνεργασία με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων  και στη συνέχεια με τον τότε Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ακολούθησε σειρά επαφών, που οδήγησε αρχικά στην έκδοση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου και πλέον γίνεται το επόμενο βήμα.

Από τη συνάντηση με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

«Βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά σε ένα μεγάλο έργο για το νομό και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό, καθώς είναι ένα έργο που το πιστέψαμε, κάναμε μεγάλες προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση και πλέον αισιοδοξούμε ότι η Ηλεία βρίσκει το δρόμο της ανάπτυξης και από την θάλασσα. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με την Τ.Α. σε τέτοια θέματα και εν προκειμένω η συνεργασία με το Δήμαρχο Γ. Λέντζα και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, απέδωσαν καρπούς» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε συμμετείχε στην πρώτη  δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με υδροπλάνο στο Λαύριο. Τότε είχε μιλήσει για σημαντική ημέρα για τις μεταφορές στην Ελλάδα, καθώς μέσω μίας πτήσης με υδροπλάνο κερδίζουμε σε χρόνο, σε άνεση, και στη δυνατότητα να μπορεί να φτάσει πλέον ο καθένας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χάρτη.

Στην πρώτη πτήση με υδροπλάνο τον περασμένο Ιανουάριο στο Λαύριο

«Κυρίως όμως, η χώρα μας αποκτά αναγνωρισιμότητα διεθνώς στο επίπεδο των μεταφορών και η Ελλάδα θεωρείται πλέον κορυφαίος επενδυτικός προορισμός. Πρόκειται για ένα νέο πτητικό μέσο, που προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και καινούργια δυναμική στο χώρο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα