16/02/202417:38

Αερολέσχη Πύργου: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Δημήτρη Νικολακόπουλου με μέλη του Δ.Σ.- Στο επίκεντρο οι δράσεις στο αεροδρόμιο Επιταλίου και οι αγώνες Γενικής Αεροπορίας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Δημήτρη Νικολακόπουλου με μέλη του Δ. Σ.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Νικολακόπουλο, είχε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θοδωρής Γιαννακούλιας και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Μπόμπορης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, για την δραστηριότητα της Αερολέσχης το 2023 και για την δραστηριότητα του αεροδρομίου Επιταλίου.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις πτήσεις της Αερολέσχης και την συνεισφορά της στην επιτήρηση για Δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία, την Δυτική Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου έως τα Κύθηρα.

«Πετάξαμε 95:00 ώρες, καθώς επίσης και για τις πτήσεις των μελών μας που πέταξαν 32:00 ώρες συνολικά», τόνισε ο κ. Γιαννακούλιας που πρόσθεσε πως «Ενημερώσαμε επίσης τον κ Νικολακόπουλο για τον αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Επιταλίου ξένων αεροσκαφών και αεροσκαφών από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως και για τις εκπαιδευτικές πτήσεις σχολών από τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και την Κρήτη. Από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν αφίξεις, από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Γερμανία και Κροατία, ενώ παράλληλα είχαμε αφίξεις, παραμονή και στάθμευση αεροσκαφών μεγάλου κόστους απόκτησης».

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Νικολακόπουλο για τον προγραμματισμό της Αερολέσχης το 2024 και πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις πτήσεις των μελών και επιτηρήσεις δασών, για τους αγώνες Γενικής Αεροπορίας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας ( ΕΛ.Α.Ο.).

«Πρόκειται για έναν από τους αγώνες που έχει επιλεγεί να γίνει στο αεροδρόμιο του Επιταλίου στις 22 και 23 Ιουνίου 2024 και περιλαμβάνει ναυτιλία 01:00 ώρας στην περιοχή μας και προσγείωση ακρίβειας στο αεροδρόμιο. Στον αγώνα διάρκειας 2 ημερών προβλέπεται συμμετοχή τουλάχιστον 30-40 αεροσκαφών, με συμμετοχή περίπου 80 ατόμων (πληρώματα) που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και άγνωστο αριθμό κόσμου που θα τον παρακολουθήσει. Τέλος τέθηκε το θέμα ότι για την επιτυχία αυτού του πρωτόγνωρου στην περιοχή μας γεγονότος και από τουριστικής πλευράς, χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας», επισήμανε ο κ. Γιαννακούλιας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα