31/05/202411:25

Άγγελος Κολόσακας, Μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ: Σχόλιο για δήλωση κ. Κασσελάκη για την δημιουργία του Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη

Ο κ. Κασσσελάκης συνεχίζοντας στον δρόμο της παραχάραξης των γεγονότων για να αποπροσανατολίσει ένα κόσμο που σκέφτεται ριζοσπαστικά δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι το μουσείο Μπελογιάννη δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός της Ηλείας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Αμαλιάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα χρόνιο αίτημα των Αμαλιαδαίων, με πρωτεργάτες τους Κομμουνιστές, για δημιουργία μνημείου Μπελογιάννη στην πόλη μας πείρε σάρκα και οστά το 2017 με το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Ήλιδας με την Βουλή των Ελλήνων για την δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου.

Επίσης μετά την συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας το 2016 με το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τα περισσότερα εκθέματα είναι από το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ τα οποία φωτίζουν την ηρωική περίοδο των δεκαετιών του 1940 και 1950 όπου ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν μπροστάρης στις λαϊκές διεκδικήσεις (σταφιδικό, αντίσταση στους ξένους κατακτητές, λαϊκή κυριαρχία κ.α.) και αναδεικνύουν το ρόλο των άλλων δυνάμεων και στην εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και συνολικά εκείνη την περίοδο . Ο λαός έχει γνώση και ξέρει ότι ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ”ιερές συμμαχίες” του.

Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι ”συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους. Ο κ. Κασσελάκης όσο και να προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια στο κόσμο δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά του Νίκου Μπελογιάννη αφού καθημερινά δίνει διαπιστευτήρια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Άγγελος Κολόσακας,
Μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ,
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα