Αγιασμός και προσευχή στο Σέιχ Σου για το έντομο - φονιά
26/06/201911:26

Αγιασμός και προσευχή στο Σέιχ Σου για το έντομο – φονιά – Newsbeast

[ad_1]

Σε αγιασμό και προσευχή καλεί τους πιστούς ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία του Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει το δάσος.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το απόγευμα στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή, «η Εκκλησία μας ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τα «όπλα» της, που είναι η προσευχή και οι αγιαστικές πράξεις, για την αντιμετώπιση ακόμη και φυσικών καταστροφών. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες για πάνδημη συμμετοχή σε λιτανείες και διάφορες άλλες ιερές πράξεις για την αντιμετώπιση της ανομβρίας ή του σεισμού κ.α. Ανέκαθεν η ευλάβεια του κόσμου, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, ωθούσε στην αναφορά στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους για την λύση ακόμη και των καθημερινών, βιοτικών προβλημάτων».

«Παρ’ όλη την επιβολή του ορθολογισμού στη σύγχρονη εποχή, η ευλάβεια του κόσμου είναι ακόμη ζωντανή κι αυτό διότι εκεί που η λογική φτάνει σε αδιέξοδα, έρχεται η πίστη και η ευλάβεια για να δώσει, σε πολλές περιπτώσεις, την λύση του προβλήματος. Για τους παραπάνω λόγους, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau, για να τελέσουμε Αγιασμό και να προσευχηθούμε για την διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλή τα δέντρα με αφανισμό. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους», προσθέτει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα