04/05/202415:15

Άγιο Φως: Με λαμπρότητα η τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα – Πότε φτάνει στην Αθήνα

Το απόγευμα φτάνει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Με λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε και φέτος στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα, υπό τον χαρμόσυνο ήχο από τις καμπάνες του Ναού της Αναστάσεως.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα το Άγιο Φως 

Στις 19:30 θα γίνει η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια με ειδικές πτήσεις.

Πώς θα φτάσει στην Αθήνα

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της Ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Φωτός, σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Πότε θα υποδεχτούμε το Άγιο Φως

Τα δρομολόγια:

Άγιο φως
Άγιο φως

Πότε θα φτάσει σε άλλους προορισμούς

Σε επτά προορισμούς της ελληνικής επικράτειας θα μεταφέρει το Άγιο Φως, που θα φτάσει με αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, η SKY express.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για άλλη μία χρονιά η SKY express, πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, «θα μεταφέρει το Άγιο Φως, της ελπίδας και της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα», «έχοντας θέσει και φέτος τους ανθρώπους, αλλά και τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη της στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας».

«Η SKY express διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το πλήρωμα της εταιρείας, το Μεγάλο Σάββατο στις πτήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προς τη χώρα, με σεβασμό στις παραδόσεις του Πάσχα θα καλωσορίσει τους επιβάτες προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το πρόγραμμα των δρομολογίων να διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) : Αναχώρηση 20:55- Άφιξη 21:45
  • Αθήνα – Ρόδος (GQ284) : Αναχώρηση 20:20 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μύκονος (GQ234) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) : Αναχώρηση 20:15 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) : Αναχώρηση 20:20- Άφιξη 21:15
  • Αθήνα – Χίος (GQ244) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:25
  • Αθήνα – Κύθηρα (GQ440) : Αναχώρηση 21:00 – Άφιξη 21:50

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα