07/11/202320:20

Αγωνία για οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα- Ζητούν παρέμβαση του ΥΠΕΞ που είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην εμπόλεμη Μέση Ανατολή, καθώς, σύμφωνα με το Mega, οκτώ Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι, άγνωστο για πόσες ημέρες σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εγκλωβισμένοι Έλληνες βρίσκονται στο σημείο χωρίς φαγητό, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, καθώς δεν υπάρχει ίντερνετ στην περιοχή.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επαναπατρισθέντων Ελλήνων από την Παλαιστίνη

Τη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ περιέγραψαν δύο Έλληνες, με καταγωγή από την Παλαιστίνη, που επέστρεψαν στη χώρα με τις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ σημείωσε στην ΕΡΤ ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός από τον πόλεμο. «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς», υπογράμμισε. «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση», «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα», τονίζει.

«Δεν μπορούν να βγάλουν τους νεκρούς συγγενείς μου κάτω από τα ερείπια»

Σοκ προκαλεί και η μαρτυρία του Ατέφ Ραγιάντ, ο οποίος επίσης επαναπατρίσθηκε εξαιτίας του πολέμου. «Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε». Όπως είπε, επιχείρησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. «Ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία», προσθέτει.

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ προσθέτει ότι, «αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», ενώ δηλώνει πως, ήδη, έχει χάσει 12 άτομα από την οικογένειά του. «Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», τονίζει ο Ατέφ.

Πηγή: Ethnos.gr 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα