21/06/201916:54

Αλέξης Καστρινός: Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019,  το απόγευμα παραβρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Ήλιδας. Αξίζουν συγχαρητήρια εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι για το αποτέλεσμα της συνεργασίας κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Με τα μάτια του εκπαιδευτικού – Μαθηματικού αλλά και του ανθρώπου που για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την Αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας θεσμός καινοτόμος και δίνει την δυνατότητα σε ενήλικες που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου σε διάρκεια δυο  εκπαιδευτικά έτη.

Με το ΣΔΕ πετυχαίνεται η επανασύνδεση των εκπαιδευόμενων με την εκπαίδευση, η κατάρτιση τους, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητάς τους, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας  αλλά και γενικότερα η ενίσχυση του ρόλου τους στην κοινωνία και στην οικογένεια.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα