16/10/202319:38

Αλλάζει ο καιρός αύριο Τρίτη 17/10 με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα


Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο Τρίτη  17 Οκτωβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  την Τρίτη 17/10 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας.

Σε ποιες περιοχές θα είναι περισσότερο έντονα τα φαινόμενα 

ADVERTISING

Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 17/10, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

meteo.gr
meteo.gr
meteo.gr

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα