29/05/202410:48

Αμαλιάδα: Ημερίδα και Βιωματικά Εργαστήρια για τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας “Παρεμβάσεις”

Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» πραγματοποιεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδα, ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια για τη βία στις συντροφικές σχέσεις, τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία, υπό τον τίτλο: «Η Αγάπη δεν έχει βία». Η δράση διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» και τον ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δίκτυο Μαιών Ηλείας, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Νομού, την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας.

Η δράση περιλαμβάνει -αρχικά- βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν: α) από τις 10:00 έως τις 12:00 στο Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», όπου θα ακουστούν προσωπικές ιστορίες περιπλάνησης σε έναν κόσμο έμφυλων διακρίσεων, με υπεύθυνη και συντονίστρια την ψυχολόγο κα Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου και β) από τις 12:00 έως τις 15:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας για επαγγελματίες υγείας, με θέμα την κατανόηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και δυναμική των σχέσεων στην οικογένεια, όπου υπεύθυνη θα είναι η Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας κα Ευφροσύνη Σπανέα.

Η βασική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, όπου θα παρουσιαστούν και συμπεράσματα των βιωματικών εργαστηρίων, με ομιλητές: την Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας κα Ευφροσύνη Σπανέα, με θέμα: «Εγώ θέλω να τον χωρίσω στο τέλος πίσω γυρίζω»: Απροθυμία, ματαίωση και ελπίδα σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας», τον κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου κ. Θεόδωρο Γιαννόπουλο, με θέμα: «Η εμπειρία αντιμετώπισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας» και την ψυχολόγο – Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις» κα Παναγιώτα Τσαπαρδώνη, με θέμα: «Μαθαίνεται η αγάπη: Η συμβολή των σχέσεων φροντίδας στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων με τον εαυτό και με τους άλλους».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα