20/06/201917:56

ΑΝ. ΟΛ. Α.Ε: Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας σε φορείς σχετικά με την κορινθιακή σταφίδα

Η Αναπτυξιακή Ολυμπίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER, συμμετέχει σε Διατοπικό Σχέδιο με άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες της περιοχής παραγωγής κορινθιακής σταφίδας (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), με θέμα “ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ- Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας”.

Βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι:

 να αναδειχθεί η ιστορία και η συμβολή της σταφίδας στην ανάπτυξη των περιοχών του σχεδίου,

 να αξιοποιηθεί το δυναμικό και η μοναδικότητα της μαύρης σταφίδας,

 να ενταχθεί δυναμικά στην ταυτότητα των περιοχών,  να διασυνδεθεί με τον τουρισμό

 και να τονωθεί το ηθικό των παραγωγών αυτού του ιδιαίτερου προϊόντος, η καλλιέργεια του οποίου έχει ήδη ενταχθεί στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Επιπλέον, στα πλαίσια της 1ης Προκήρυξης του Τοπικού μας Προγράμματος για ιδιωτικά έργα, έχει προκηρυχθεί η Υποδράση 19.2.7.3 με τίτλο, “Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και τη κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό”, η οποία χρηματοδοτεί ενέργειες συνεργασίας μεταξύ ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων.

Η υποδράση αυτή, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιοποιηθεί από δυναμικές επιχειρήσεις του Νομού.

Με βάση τα παραπάνω θέματα, σας προσκαλούμε σε συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στα Γραφεία της εταιρείας στα Κρέστενα, στην οποία θα σας παρουσιάσουμε τις παραπάνω δράσεις και θα ακούσουμε τις προτάσεις και απόψεις σας, ώστε αφενός μεν να σχεδιάσουμε καλύτερα και ρεαλιστικότερα προγράμματα, αφετέρου δε να αξιοποιήσουμε με καταλληλότερο τρόπο τους διατιθέμενους πόρους. Με την πεποίθηση ότι η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική, σας περιμένουμε στην συνάντηση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα