17/06/202011:09

Αναγένεσις στο δήμο Πύργου- Χ. Μιχαλακόπουλος: Τριπλή ήττα του δημάρχου Πύργου

Αναγένεσις στο δήμο Πύργου- Χ. Μιχαλακόπουλος: Τριπλή ήττα του δημάρχου Πύργου

Τριπλή ήττα του Δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Απορρίφθηκε η εισήγησή του για δημιουργία Δομής Φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών μέσα στην πόλη

Η προσπάθεια αιφνιδιασμού του ΔΣ και της κοινωνίας του Πύργου, από το Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, σε θέματα νομιμότητας λειτουργίας του ΔΣ και παράκαμψης των αποφάσεων για άρνηση εγκατάστασης οποιασδήποτε Δομής Φιλοξενίας μεταναστών στο Πύργο, κατέληξε σε τριπλή προσωπική ήττα του Δημάρχου.

Το ΔΣ αρνήθηκε να του επιτρέψει, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους τη συζήτηση του θέματος ως κατεπείγοντος, επιβάλλοντας του την άρνηση οποιασδήποτε συζήτησης και απαιτώντας στο μέλλον να τηρεί τη νομιμότητα ως προς τις διαδικασίες.

Ακόμη, με την απόφασή του το ΔΣ αποδοκίμασε τις τακτικές παρασκηνιακών επαφών, εν αγνοία των εκπροσώπων των Δημοτών, με Κυβερνητικούς παράγοντες.

Τέλος, απέτρεψε τη δημιουργία νέας Δομής Φιλοξενίας με παραχώρηση του Ιστορικού χώρου του Μανωλοπούλειου, στο Υπουργείο Μετανάστευσης για χρήση από τον ΔΟΜ.

Η τοποθέτηση της “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ”, οι οποίες αποκάλυψαν όλες τις πτυχές του θέματος αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω…

Α) Τα τελευταία θέματα προ-ημερησίας διάταξης ήρθαν στο mail μας στις 10:51 της 16/6/2020. Δηλαδή χθες 7 ώρες πριν το ΔΣ. Το έγγραφο όμως που μας μοιράστηκε μετά (!!!) την εισήγηση -αιφνιδιασμό, έχει ημερομηνία 12/6/2020. Δηλαδή 4 ημέρες πριν. Γιατί δεν μπήκε στην Ημερήσια διάταξη; Γιατί δεν μπήκε στα προ ημερησίας; Γιατί κρατήθηκε κρυφό από τα ΜΜΕ και τον κόσμο; Μήπως γιατί τότε θα μαζευόταν ο μισός Πύργος στο ΔΣ;

Β) Το θέμα που έφερε ο Δήμαρχος προς συζήτηση είχε παραπλανητικό τίτλο «Αίτημα παραχώρησης έκτασης». Θα έπρεπε να λέει «Αίτημα δημιουργίας νέα δομή μεταναστών μέσα στον αστικό ιστό της Πόλης».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ως σχετικό, ένα άλλο έγγραφο (από πλευράς Δήμου) προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου / Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, με στοιχεία: αρ.πρωτ: 3006/3-2-2020. Άρα, από το Φεβρουάριο (!!!) υπάρχει αλληλογραφία και καλό είναι πλέον, σε ένα τόσο καυτό θέμα για όλη τη κοινωνία να μας δοθούν τα στοιχεία.

Το έγγραφο του υπουργείου ξεκινά με τη φράση: «Σε συνέχεια της ανωτέρω αλληλογραφίας, θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για τη θετική σας ανταπόκριση»…..

Ποια είναι αυτή η θετική ανταπόκριση από πλευράς Δημοτικής αρχής;

Μιλάει επίσης για «ευάλωτο ωφελούμενο πληθυσμό» και για « λ.χ μονογονεϊκές οικογένειες». Δηλαδή το «λόγου χάρη» σημαίνει ότι μπορεί να έρθουν και τίποτα άλλοι; Όπως π.χ εκείνα τα περιβόητα «ασυνόδευτα ανήλικα –μαντραχαλάδες» που βλέπουμε σε άλλες δομές, με ότι συνεπάγεται αυτό;

Το έγγραφο προσδιορίζει τις προϋποθέσεις παραχώρησης και αναφέρει για παραχώρηση «διάστημα 5 ετών το οποίο δύναται να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος υποδοχής» ….Με λίγα λόγια τα 5 χρόνια θα μπορούν να γίνουν 15 και μετά 105 όπως συμβαίνει παντού.

Στην επιχειρηματολογία του ο κ. Δήμαρχος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρότασή αναρωτήθηκε «που θα βρούμε 3-4 εκατομμύρια για να το αξιοποιήσουμε και είναι χρυσή ευκαιρία».

Του απαντούμε ότι το χρήμα -τυράκι που προσφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στις τοπικές κοινωνίες δημιουργεί αυτά που βλέπουμε όλοι στις Μόριες τις Μαλακάσες την Καβάλα κλπ…

Επίσης ότι εάν μας έδειχνε παράλληλα και μια πρόσκληση ενδιαφέροντος από πλευράς Δήμου, για τον ίδιο χώρο σε ιδιώτες, ίσως έβλεπε ότι με αρκετά λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον ίδιο χώρο η τοπική κοινωνία είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν ενημερωθεί ότι προορίζεται για άλλες χρήσεις όπως

1) Δημιουργία Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2) Πανεπιστημιακή Σχολή
3) Δημιουργία μεγάλου πάρκου πρασίνου και σύνδεση του με το Πάρκο Ξυστρή κλπ.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα καταψηφίστηκε ως «κατεπείγον» και δεν καταγράφεται καν. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, εκνευρισμένος είπε ότι «ΔΕΝ θα το επαναφέρει».

Η δημιουργία δομής μεταναστών μέσα στον αστικό ιστό, εάν νομίζετε ότι δε μπορείτε να το αποφύγετε ή φοβάστε τις απειλές Κυβερνητικών στελεχών, ότι το Κράτος έχει τον τρόπο να επιβάλλει τις δομές στους Δήμαρχους ή Περιφερειάρχες που αντιδρούν (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε εκπομπή Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, την 30/10/2019… εδώ ), είναι καυτό ζήτημα για το παρόν και το μέλλον της Πόλης και των ανθρώπων της.

Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη μια δομή ως Δήμος (Φιλοθέη) και εσείς επίσης μιλήσατε για αδύναμους Δήμαρχους σε ομιλία σας στο Επιτάλιο, που τότε πολύ σωστά και έγκαιρα όπως αποδείχθηκε, αντιδράσατε στα σχέδια της Κυβέρνησης, που ΕΜΕΙΣ ως ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ αποκαλύψαμε στους Δημότες μας.

Δεν είστε αδύναμος…. Αντισταθείτε και σε αυτό… όχι άλλη υποβάθμιση με δομές… ΝΑΙ στην αναβάθμιση του Δήμου με Τουρισμό και προσέλκυση Επενδύσεων…

Ότι πήραμε-πήραμε…. Αυτό να πείτε στη Κυβέρνηση και στο ΔΟΜ…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα