10/07/201915:56

Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου: Ποιος χρεώνεται αυτήν την εικόνα του Πύργου;

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο πληθυσμός της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής του Πύργου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αυξάνεται θεαματικά, με την άφιξη χιλιάδων συμπατριωτών μας και τουριστών στο πλαίσιο των θερινών διακοπών. Και αυτό που «εισπράττουν» ως πρώτη εικόνα όλοι αυτοί οι πολίτες είναι ένα θέαμα που δεν μας τιμά. Όχι μόνο τα βλέπουμε κι εμείς, αλλά γίναμε δέκτες δεκάδων παραπόνων από πολίτες του Πύργου και των χωριών του, με κεντρικό άξονα δύο θέματα. Δύο θέματα, κακά θεάματα ενός Δήμου που συνεχίζει να προσβάλλεται.

Το πρώτο είναι οι μάζες των σκουπιδιών που κατακλύζουν παραλίες, περιφερειακές και αγροτικές οδούς, σε Πύργο και χωριά. Σκουπίδια παντού! Και επιπλέον (αν είναι δυνατόν!) έχουμε και «κρούσματα» πυρπόλησης αυτών των απορριμμάτων. Ποιοι βάζουν τις πυρκαγιές; Πολλά λένε οι ¨κακές γλώσσες¨. Επίσης, πολύς κόσμος ερωτά αν «λειτουργεί η Τριανταφυλλιά»; Ποιος θα δώσει απαντήσεις;

Το δεύτερο είναι αυτό της εικόνας της εισόδου της πόλης του Πύργου. Τι βλέπουν όσοι εισέρχονται με τα οχήματά τους στην πόλη μας; Άτακτες μάζες Ρομά, μαζί με αταξία, σκουπιδαριό, αναρχία και αυθαιρεσία συνθέτουν το πιο δυσφημιστικό σύνολο για όλους. Η εκ Πατρών είσοδος της πόλεως έχει αφεθεί στην τύχη της, σαν να θέλουμε να θυμίζει παραγκουπόλεις του Μεξικού.

Σε όλα αυτά μπορούμε να ερωτήσουμε: Υπάρχει Δημοτική Αρχή ή τα έχει «παρατήσει» όλα στην τύχη; Και η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή γιατί δεν αντιδρά; Αυτή η αδράνεια δεν προσφέρει τίποτε καλό. Ή θα είναι καταλύτης για μία νέα αρχή στον Δήμο και να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά της παρελθούσης Αρχής.

Περιμένουμε απαντήσεις, διότι δεν ανεχόμαστε αυτό το κλίμα Παρακμής…

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα