14/06/202113:36

Αναγνώριση της προσφοράς Μπαλαούρα για επαναλειτουργία Αεροδρομίου Επιταλίου

Αναγνώριση της προσφοράς Μπαλαούρα για επαναλειτουργία Αεροδρομίου Επιταλίου

Στην ετήσια συνέλευση της Αερολέσχης Πύργου προκλήθηκε, από τον πρόεδρο της Θεόδωρο Γιαννακούλια, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας. Η κίνηση του προέδρου ήταν χειρονομία αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Στο χαιρετισμό του ο Μ. Μπαλαούρας αναφέρθηκε ιστορικά στη διεκδίκηση για τη λειτουργία του αεροδρομίου ως πολιτικού από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 18 χρόνια εγκατάλειψης του.

Ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι το αίτημα του το κατέθεσαν εκπρόσωποι της Αερολέσχης στις αρχές του 2018. Αμέσως μετά, ο πρώην βουλευτής, έκθεσε αρχικά τα επιχειρήματα του στον τότε υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για τα οφέλη που θα προκύψουν από την επαναλειτουργία του, στην τουριστική ανάδειξη της Ηλείας, ως προορισμού αεροσκαφών της Γενικής Αεροπορίας και ιδιωτικών, από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Σε συνάντηση Φλαμπουράρη-Μπαλαούρα, εντός της Βουλής, με τον Χρήστο Σπίρτζη, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, είχε αρνητική στάση λόγω του γεγονότος ότι σε άλλα παρόμοια αεροδρόμια στην Ελλάδα, είχαν γίνει παράνομες πράξεις, όπως trafficking ή λαθρεμπόριο. Τελικά, με την εμμονή των επιχειρημάτων μας για την ανάπτυξη της Ηλείας καταφέραμε να κάμψουμε τις αντιρρήσεις του υπουργού. Αμέσως μετά συνεργαστήκαμε με τον Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκο και το θέμα προχώρησε μέχρι και την υπογραφή της απόφασης του. Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου κ. Γιαννακούλιας ενημερώνονταν συνεχώς για κάθε εξέλιξη της πορείας αδειοδότησης της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα