24/12/202322:14

Ανακάλεσε την παραίτηση ο δήμαρχος Χειμμάρας, ο Ράμα δεν βρίσκει δικό του έμπιστο πρόσωπο- Εκανε κρούση σε τρία πρόσωπα για να αναλάβουν τη δημαρχία της Χειμμάρας, αλλά αρνήθηκαν – Μπελέρης: «Πρέπει να είναι από την παρατάξή μου»

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται η υπόθεση της Χειμμάρας με επίκεντρο τον δήμαρχο που αντικαθιστά τον εκλεγμένο Φρέντι Μπελέρη και την προσπάθεια της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να «φυτέψει» έναν δήμαρχο της αρεσκείας του.

Το Σάββατο είχε γίνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο, που είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον Μπελέρη, είχε υποβάλει την παραίτησή του. Σήμερα ο Γκόρο, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ουσιαστικά ανακάλεσε την παραίτησή του.

Στο ενδιάμεσο, ο Έντι Ράμα είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει τρίτο πρόσωπο στη θέση του νόμιμα εκλεγμένου Μπελέρη και έξω από τον συνδυασμό που κέρδισε.

Πληροφορίες θέλουν τον Ράμα να έχει προσεγγίσει τρία πρόσωπα από την ομογένεια. Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ήταν ένας παλιός βουλευτής από το Αργυρόκαστρο, ένας επιχειρηματίας από τη Χειμάρρα και ένας γνωστός δημοσιογράφος–παρουσιαστής στην Αλβανία ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα.

Ωστόσο και οι τρεις έχουν αρνηθεί να αναλάβουν -έστω και προσωρινά- το αξίωμα.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Μπελέρης που έστειλε μήνυμα από τη φυλακή να μην διορίσει ο Ράμα δικό του δήμαρχο στη Χειμάρρα.

«Όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», είπε.

Ακολούθησε η δήλωση του παραιτηθέντα Γκόρο ο οποίος υπαναχώρησε από την αρχική του παραίτηση, πιθανόν και λόγω της άρνησης των ανθρώπων που προσέγγισε ο Ράμα.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα