28/04/202416:21

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Αναμένοντας τον υπουργό Υγείας…»- Ανακοίνωση με αφορμή την ενδεχόμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Ανακοίνωση με αφορμή την ενδεχόμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου, επισημαίνει: «Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε έναν «οργασμό» εργασιών καλλωπισμού στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας και αναρωτιόμαστε πως για να συμβαίνει, ίσως και να επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Αν, ο υπουργός Υγείας, προτίθεται να επισκεφτεί το νοσοκομείο μας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι ώρα για… φιέστες καθώς οι ελλείψεις των ιατρών φτάνουν το 50%. Οι κλινικές, λειτουργούν με μετακινήσεις ιατρών από άλλες μονάδες και όμορους νόμους, άλλες λειτουργούν με δύο και τρεις μόνιμους ιατρούς χωρίς επικουρικούς, κάποιες άλλες δεν καλύπτουν εφημερίες όλου του μήνα ενώ βασικά εξωτερικά ιατρεία όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό και Πνευμονολογικό δεν λειτουργούν…

Με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, να υπολείπεται κατά 40%, τα κενά καλύπτουν επικουρικοί και άτομα από την Μαθητεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν τις βάρδιες του μήνα, χωρίς άδειες και με τα υπόλοιπα αδειών να ξεπερνούν τα τρία χρόνια…

Οι συμβασιούχοι ΣΟΧ περιμένουν την λήξη της σύμβασης εργασίας τους και την θέση τους όπως όλα δείχνουν θα πάρουν εργολάβοι που αποδεδειγμένα με στοιχεία από άλλα νοσοκομεία στοιχίζουν ακριβότερα στα νοσοκομεία. Και οι Επικουρικοί ζουν μέσα στην επαγγελματική ανασφάλεια παραμένοντας όμηροι της κυβερνητικής πολιτικής.

Εδώ και τρία χρόνια, έχουμε κάνει γνωστά όλα τα προβλήματα και έχουμε καταθέσει προτάσεις μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης και παρόλα αυτά, μας αγνοούν επιδεικτικά.

Τι λοιπόν καινούργιο θα μας φέρει ο υπουργός Υγείας, επισκεπτόμενος το νοσοκομείο μας;

Αν είναι για μια ακόμα φορά, να ζήσουμε το «Ήλθον, είδον και απήλθον», γεμίζοντας μας με ευχολόγια, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε…».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα