30/04/202110:41

Αναστάσιμο μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου

Αναστάσιμο μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου

Αγαπητές συνδημότισσες , Αγαπητοί συνδημότες,

Το Ανέσπερο Φως, ο άδυτος ήλιος, φωτίζει την πορεία μας προς τη μεγάλη Εορτή της Χριστιανοσύνης.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, που έχει ουράνια προέλευση και παγκόσμια διάσταση, σηματοδοτεί την σταδιακή επάνοδό μας στην καθημερινότητα.

Αυτό το Πάσχα αρχίζουμε να ανταμώνουμε και πάλι. Ο αγώνας μας που συνεχίζεται, η ατομική μας ευθύνη που θωράκισε τη συλλογική, η υπομονή και η εγκαρτέρηση ανταμείβονται. Και οι προσευχές μας εισακούονται.

Η πίστη στον Κύριό μας και στη δύναμη της Αναστάσεώς Του, το κέντρο της Χριστιανικής λατρείας,  μεταμορφώνουν, αγιάζουν, ειρηνεύουν, χαροποιούν, ιεροποιούν, ομορφαίνουν, ισχυροποιούν τον άνθρωπο. Ελπίδα μας μοναδική, σε ένα κόσμο όπου οι ανθρώπινοι σχεδιασμοί καταρρέουν, αναδεικνύεται και πάλι ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος, ο πρωτουργός της σωτηρίας μας, ο παντοδύναμος Θεός.

Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αυτές τις ώρες της βαθιάς κατάνυξης, ο νους μας ανατρέχει σ’ εκείνους που χάσαμε αλλά και σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη μεγάλη αυτή μάστιγα του αιώνος μας, για την υγεία όλων, για τη συνέπεια όλων, για την ελπίδα όλων και για τη θυσία του ενός χάριν των πολλών, αλλά και των πολλών χάριν του ενός.

Ας αντλήσουμε Φως και Ελπίδα από το κενό μνήμα του Αναστάντος Κυρίου, για να πορευθούμε στη ζωή μας και στην παρούσα παγκόσμια δοκιμασία από την οποία εξερχόμεθα νικητές.

Με τις αναστάσιμες λαμπάδες μας -εν παντί καιρώ και πάση ώρα- ας ψάλουμε, με μια καρδιά και μια φωνή, τον κατεξοχήν ύμνο της Εκκλησίας μας:

 

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,

Θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασι

ζωήν χαρισάμενος!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα