22/02/202317:46

Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος: Δήλωση για τον Μακαριστό Μητροπολίτη π. Ηλείας & Ωλένης Κυρό Γερμανό

Με βαθιά οδύνη και άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας πατέρα, τον άξιο Ιεράρχη, τον φωτισμένο Ποιμένα, τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης κυρό Γερμανό, ο οποίος τίμησε με την πολιτεία του, την Αρχιερωσύνη διακονώντας την Ιερά Μητρόπολη πλέον των 60 ετών. Η ευλογία του, τα σπάνια και πλούσια χαρίσματά του, η ανόθευτη αγάπη του, η αδιαμφισβήτητη παιδεία του και ο γνήσιος πατριωτισμός του, έδιναν καθημερινά ελπίδα σε μια εποχή αξιακής ύφεσης και πολλαπλών δυσκολιών.

Ὁ Δεσπότης της καρδιάς μας, αυτή η εξέχουσα προσωπικότητα, υπήρξε τιμιώτατο μέλος της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκροτημένος στο λόγο του με ξεκάθαρες θέσεις. Διάπυρος μαχητής της Ορθοδοξίας, εξέφραζε με παρρησία και θάρρος την γνώμη του για τα ζητήματα πού απασχολούν την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και ευρύτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η πνευματικότητά του, το εκκλησιαστικό του ήθος, η πιστότητά του στην ευθύνη του αρχιερατικού του αξιώματος, η προσήνεια και η απροσποίητη ευγένειά του, μετέδιδαν αφειδώλευτα σε όλους τους Ηλείους τη χαρά και την πνευματική αναψυχή. Λιτός στα εγκόσμια, πλούσιος στα πνευματικά.

Με το πλούσιο και αξιόλογο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, με την άδολη και αυθεντική αγάπη του, αγκάλιαζε και στήριζε καθημερινά τους πολίτες της Ηλείας σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Προσιτός στην κοινωνία μας, με καθάρια ματιά γεμάτη αγάπη που τη χάριζε απλόχερα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά και το μέλλον του τόπου μας.

Συνοδοιπόρος στα προβλήματα και στις δυσκολίες της εποχής, ο ακάματος και αοίδιμος Ποιμενάρχης μας, στάθηκε δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπήρξε αρωγός στην επίλυση προβλημάτων της, επιδιώκοντας μέσα από την αγαστή συνεργασία, την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη του Δήμου Πηνειού καθώς και όλων των Δήμων του Νομού μας.

Ο σοφός Γέροντας διαισθανόμενος το τέλος της Θεάρεστης εγκόσμιας πορείας του, ευχήθηκε και προσευχήθηκε για την εκλογή ενός σεμνού, ικανού και εργατικού ποιμενάρχη στο τιμόνι της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτσι η ευλογημένη Ηλεία δεν ορφάνεψε πνευματικά.Ο αοίδιμος Ιεράρχης στον επίγειο βίο του, είχε καταφέρει να συνιστά πρότυπο εκκλησιαστικού ανδρός και τούτο σήμερα συνεχίζει να είναι κανόνας και οδοδείκτης φωτεινός, από τον Άξιο διάδοχό του και πνευματικό του παιδί, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο.

Είχα την ευλογία να συνεργαστώ πολλά χρόνια μαζί του και ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ως Δήμαρχος Πηνειού αλλά και από όλες τις θέσεις που με λαϊκή εντολή υπηρέτησα. Είμαι ευτυχής που με τίμησε με την συμπόρευσή του και κόσμησε την κοινωνία μας με το παράδειγμά του και τη στάση ζωής του. Ευχόμαστε η λαμπρή εκκλησιαστική παρακαταθήκη του να τον παρουσιάσει ακέραιο στο θρόνο του Θεού και τον παρακαλούμε από εκεί να πρεσβεύει υπέρ ημών. Αιωνία του η μνήμη!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα