17/11/202114:03

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Καταλυτική η πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας για την ΜΕΘ Πύργου ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :
ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΖΗΤΗΣΕ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ…

Καταλυτική η πρωτοβουλία
του Υπουργού Υγείας για την ΜΕΘ Πύργου

Η πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, έδωσε λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου με την ΜΕΘ και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος που είχε επικοινωνία με τον κ. Πλεύρη για το σοβαρό αυτό θέμα ζητώντας δικαιολογημένα και επίμονα την άμεση παρέμβασή του.

Έτσι, μετά από σχετική εντολή και συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ 6ης ΥΠΕ και Διοίκησης Νοσοκομείου Ηλείας γνωστοποιήθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πύργου επαναλειτουργεί από χθες κιόλας με την στελέχωση πέντε γιατρών (επικεφαλής ο κ. Βρεττός) και διάθεση έξι κλινών για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οι γιατροί είτε θα είναι από το δυναμικό αυτής Μονάδας όπου είναι εφικτό, είτε θα προέρχονται από Νοσοκομεία της Περιφέρειας με ευθύνη του κ. Καρβέλη που έχει εξ αντικειμένου τον συντονισμό.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν να μην λειτουργήσει η ΜΕΘ, ειδικά τώρα σε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία και με την ανησυχία των κατοίκων να επιτείνεται για την τύχη όχι μόνο της ΜΕΘ αλλά και της περαιτέρω λειτουργίας κλινικών.

«ΞΕΧΝΟΥΝ» ΠΟΙΟΣ ΙΔΡΥΣΕ
ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ….

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι τουλάχιστον άδικο και ιδιαίτερα παραπλανητικό κάποιοι στην Ηλεία να εκμεταλλεύονται μικροπολιτικά και για λόγους εντυπώσεων το ευαίσθητο αυτό θέμα παθαίνοντας ωστόσο … «αμνησία» στο γεγονός ότι, η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Πύργου δημιουργήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είχε αντιληφθεί εγκαίρως την σπουδαιότητά της για να σταματήσει η ταλαιπωρία συνανθρώπων μας όπως και ο κίνδυνος που υπήρχε για τη ζωή τους.

Τότε δεν το είχαν σκεφθεί και δεν το είχαν επιχειρήσει…. Σήμερα συνειδητά το αγνοούν και φωνασκούν δημόσια για ένα ενδιαφέρον που θα έπρεπε να δείξουν αρκετά χρόνια νωρίτερα είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Η προσπάθεια να έρθουν γιατροί για όλους τους τομείς θα συνεχισθεί με κάθε τρόπο τόνισε ο Ηλείος πολιτικός όπως και κάθε δυνατή πίεση για την ορθολογική λειτουργία των δομών υγείας που δίνουν την «μάχη» στην πρώτη γραμμή απέναντι σε αυτή την υγειονομική κρίση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα