16/03/202314:06

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ενίσχυση των Μελισσοκόμων μας για την αντιμετώπιση συνεπειών της κρίσης

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ενίσχυση των Μελισσοκόμων μας
για την αντιμετώπιση συνεπειών της κρίσης

ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΤΑ 50%
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Άλλη μια κατηγορία στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα ο κλάδος της Μελισσοκομίας ενισχύονται από την Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις επιπτώσεις από την κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και μάλιστα αυτό γίνεται για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο προϊόν.
Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το συνολικό ποσό των 12.000.000 ευρώ που διατίθεται και με αυτό θα στηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι όσο και οι μη κατά επάγγελμα μελισσοκόμοι οι οποίοι θα ενισχυθούν και αυτοί σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους πρώτους.
Η απόφαση αφορά πιο συγκεκριμένα, στους μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες και άνω και το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται στα 8 ευρώ ανά κυψέλη.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για έναν κλάδο που έχει πολλά μέλη του και στην Ηλεία με αντιπροσωπεία των οποίων είχε και ο ίδιος συναντηθεί προσφάτως στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν μαζί τρόπους αντιμετώπισης από την Πολιτεία του κόστους παραγωγής τους.
Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα είχε δεσμευτεί απέναντί τους να συνεχίσει τις προσπάθειές του για να υπάρξει λύση και είχε ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες.
Είναι εξαιρετική η δουλειά που κάνουν, παράγουν ένα από τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα μας και κυρίως είδα ότι είναι νέοι άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν και συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη της υπαίθρου μας αναδεικνύοντας πέραν των άλλων τα πλεονεκτήματά της . Η στήριξή τους είναι επιβεβλημένη για να μπορέσουν να συνεχίσουν δημιουργικά και με προοπτική σε έναν εξελισσόμενο τομέα για αυτό και είμαι ικανοποιημένος που υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλείος βουλευτής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα